Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KİLİSELİ HAN ASLINA DÖNÜYOR

KİLİSELİ HAN ASLINA DÖNÜYOR
Gerede arasta bölgesinde bulunan ve tarihi yapısıyla Gerede’nin ilk ticaret merkezi olan Kiliseli Han’ın restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

Uzun süre kullanılmadığı için son derece bakımsız ve yıkılacak hale gelen Han, çalışmaların başlamasıyla birlikte eski günlerdeki ihtişamlı görünümüne kavuşmaya başladı. Tarihi dokusu bozulmadan zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanan restorasyon çalışmaları neticesinde henüz yapımı tamamlanmamış olsa da gerek ilçe sakinlerinin gerek ilçeye gelen misafirlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Meraklı gözlerle yapımı takip eden ilçe sakinleri restorasyon bitimini heyecanla bekliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında geçmişte dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar Kiliseli Han’ın restorasyonu hakkında yaptığı değerlendirmede Bu son derece önemli bir projemizdi. Burayı Gerede’nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getireceğiz” dedi.

Başkan Allar; yapımına devam eden projenin en kısa zamanda halkın hizmetine açılacağını belirterek;  “Üst katları butik otel, alt katları ise lokanta kafeterya ve yöresel ürün ticaret merkezi olacak. 23 odası bulunan Han, dış cephesi de dahil aslına uygun hale getiriliyor. Burayı hem turizme hem de ekonomiye kazandıracağız. Burada 23 oda var. Burası hem butik otel statüsü hem de restoran ve kafeterya özelliği kazanacak. Aynı zamanda yöresel ürünler satış merkezi olacak. Burayı Gerede’nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getireceğiz. Bu son derece önemli bir projemizdi. Projenin bugüne dek yapılamamasının nedeni mülkiyet problemi oldu. Mülkiyet problemlerinin çözülmesinin ardından Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli restorasyon projelerinin onayı alındıktan sonra projeye resmen başlanıldı ve yapımı hızlı şekilde devam ediyor. Ecdadımızın bize miras bıraktığı eserin aslına uygun şekilde korunması ve onarılması için özenle çalışmaya devam ediyoruz. Bu eserin Gerede’nin yüz akı olduğunu, gün geçtikçe içimizi sızlatan Kiliseli Tüccar Han yeni modern görünümü ile halkımızın hizmetine en kısa zamanda açılacak. Mülk sahibi hayırsever işadamımız Sayın Mithat Dayıoğlu’na Gerede halkı adına şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.