Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ADLİYEYE VEDA

ADLİYEYE VEDA
Bolu Adliyesinin yapımı tamamlanan Adalet Sarayına taşınması nedeniyle eski Adliye Binasında veda töreni düzenlendi.


Yıllardır Adliye Binası olarak hizmet veren bina önünde düzenlenen törene, adliye personeli, hakim, savcı ve avukatlar katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı veda töreni sonrasında bina girişindeki Adliye tabelası da indirildi.

Bolu Adliyesi yeni yerine taşınıyor. Yıllardır Tabaklar Mahallesi Hürriyet Caddesindeki binada hizmet veren Bolu Adliyesine veda töreni düzenlendi.

Eski Adliye Binası önünde düzenlenen törene, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, Baro Başkanı Ferit Atalay, hakimler, savcılar, avukatlar ve çok sayıda adliye personeli katıldı.

Törende ilk konuşmayı Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han yaptı. Han, “Yeni bir adliyeye, daha iyi çalışma şartlarına kavuşacak olmaktan dolayı mutluyuz. Arkadaşlarımız için de yeni binaya taşınmış olmak önemli. Bir taraftan da burada yaşanmışlıklar var. Bu 1944’ten beri faaliyette olan bir bina. Buraya artık elveda diyeceğiz. Bütün yaşanmışlıkları ile burayı terk ediyoruz. Yeni bir binada yeni umutlara ulaşma ümidi ile buradan ayrılıyoruz.” dedi.

Daha sonra Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman konuşmasını yaptı. Yaman, “Bugün gerçekten Bolu tarihi bir gün yaşıyor. Bunu yaklaşık bir aydır ben daha iyi anladım. Herkes bugüne kilitlenmiş vaziyette ve beklenti içindeydi. Bizler bugün burada emektar adliyemize veda etmek için bir araya geldik. Bir bina duvarlardan, pencerelerden ve kiremitlerden ibaret değildir. Bu binada yaşanmışlıklar var. Ben bir yılı aşkın buradayım epeyce anım birikti. Burada uzun yıllardır hizmet edenler var. bu koridorlarda bir takım kazananlar, kaybedenler oldu, emekliye gidenler oldu, tayine gidenler oldu hatta bu bahçede maalesef sonsuzluğa uğurladığımız meslektaşlarımız oldu. Ben bugüne kadar adliyemize hizmet veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni adliyemizin inşasında emeği geçen tüm meslektaşlarımıza, baromuza katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adliye tabelasının sökülmesi ve tabela ile birlikte toplu fotoğraf çekilerek veda töreni sona erdi.