Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ANNELER ÜNİVERSİTEDE” PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

“ANNELER ÜNİVERSİTEDE” PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Bolu Belediyesi’nin proje ortağı olduğu ‘Anneler Üniversitede Projesi’ bugün sona erdi. 120 Bolulu anne, 5 gün süren zorlu eğitimi başarıyla tamamlayarak, katılım sertifikalarını gerçekleşen programda teslim aldılar.


Bolu’da, ‘Anneler Üniversitede Projesi’ kapsamında 120 anne 5 gün boyunca kampüste eğitim gördü.

Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ticaret Sanayi Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve ana teması “Bilinçli anneden, sağlıklı topluma” olan proje kapsamında 23-75 yaş arası Bolulu anneler, ‘aile içi iletişim’, ‘aile ekonomisinde para yönetimi’, ‘hijyen kuralları’ gibi bir çok konuda akademisyenlerden ve alanında uzman kişilerden eğim aldı.

Gerçekleşen eğitimlerin bugün BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi salonda sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Düzenlenen programda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Koparan ile projeye katkı veren paydaşlar ve eğitim alan Bolulu anneler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu sertifika dağıtımı öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Alişarlı, yaptığı konuşmasında, “Bilinçli anneden, sağlıklı topluma” ana temalı projenin katılımcılara önemli bilgiler verdiğini belirterek, projede emeği geçenleri kutladı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da hedef  kitlesi ‘anneler’ olan projenin Bolulu kadınlardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çekerek, yakın gelecekte proje kapsamının  daha da genişletilerek, babalar için de bir çalışma yapılacağının müjdesini verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Alişarlı, Sağlık İl Müdürü Demirkol ve TSO Başkan Yardımcısı Koparan tarafından projenin eğitim kısmını üstlenen kişilere ‘teşekkür sertifikası’, eğitimi başarıyla tamamlayan 120 anneye de ‘katılım sertifikası’ takdim edildi.