Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ASİMETRİK ÖĞRENME KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

ASİMETRİK ÖĞRENME KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seben Derneği ve Turkuvaz Eğitim Kurumları işbirliğinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Selçuk Özdemir tarafından "Asimetrik Öğrenme: Ctrl+Z mucizesi" konulu seminer verildi.


Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde düzenlenen seminere İl Protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, Bolu merkez ve ilçeleri okul müdürleri, Halk Eğitim Merkezi müdürleri ve Bilişim teknolojileri öğretmenleri katıldı.

Eğitimcilerle bir araya gelen Gazi Üniversite Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selçuk Özdemir, teknolojinin geldiği ve gelecekte olacağı noktalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dünya’da tartışılan 2025 sendromuna değinen Özdemir, teknolojik gelişmeler, otomasyon ve robotik sistemler nedeniyle 10 yıl sonra üniversitelerden mezun olanların işsiz kalacağını açıkladı. Özdemir, tüm dünyanın istihdamda insanların yerini robotların alacak olmasıyla birlikte yaşanacak işsizliğin 2025’de sosyal patlamalara yol açmasının korkusunu yaşadığının da altını çizdi. Yanlış eğitimin sisteminin öğrencileri işlevsiz hale getireceğini kaydeden Özdemir, robotların gençlerin mesleklerini elinden alacağını söyledi.

 

Seminer sonunda Prof. Dr. Selçuk Özdemir’e Turkuvaz Eğitim Kurumları Okul Müdürü Zekeriya Ünal tarafından plaket verildi.