Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TRAFİKTE ÖNCELİK YAYALARIN!

TRAFİKTE ÖNCELİK YAYALARIN!
Yeni kanunla trafikte, yayalara öncelik vermeyen sürücülere 235 lira yerine 488 lira para cezası verilecek. MOBESE kameralar ve sivil görevlilerce ihlal yapan sürücülerin tespit edildiğini ifade eden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan sürücülerin yayalara öncelik vermek zorunda olduğunu söyledi.

TBMM'de kabul edilen trafik kanununa göre; artık kusur yayanın olmayacak, aniden yaya kendini geçide attı, yayaya öncelik tanınacak. Yaya geçidini gören sürücüler dikkatli olmak zorunda.

"SÜRÜCÜLER YAYALARA ÖNCELİK VERMEK ZORUNDA"

Konuyla ilgili açıklama yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyenlerin MOBESE ve sivil görevlilerce tespit edildiğini belirterek 488 TL para cezası kesildiğini söyledi. Çalışkan, “Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücüleri tespit ediyoruz. Ayrıca Sayın Valimiz Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürümüz Armağan Adnan Erdoğan’ın emirleri doğrultusunda  MOBESE kameralarımız  ve sivil görevlilerimizce yaya geçitlerinin bulunduğu her yerde fotoğraf ve kameralarla ihlal yapan sürücüleri tespit ederek cezai işlem uyguluyoruz. Bundan sonra da yayalarımızın güvenliğini sağlamak için denetimlerimiz etkin bir şekilde devam edecektir. Lütfen sürücülerimiz yaya geçişlerinin bulunduğu işaretlemelere yaklaştıklarında hızlarını azaltarak güvenli bir şekilde dursunlar ve hiçbir yayamız meydana gelebilecek bir kaza neticesi yaralanmasın.” diye konuştu.