Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBENLİ KADINLARI GEZİYOR

 SEBENLİ KADINLARI GEZİYOR
Seben Belediyesi ilçe halkının ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla düzenlenen kültür gezileri kapsamında “Safranbolu Kültür Gezisi” düzenlendi.


46 Sebenli hanımın katılımıyla gerçekleşen gezide rehberin eşliğinde 600 yıllık Osmanlı Yörük köyü, Sipahioğlu konağı, Kristal teras, Hıdırlık Tepesi, Kaymakam evi, Yemeniciler Arastası ve Demirciler çarşısını gezdiler. Ardından safran tarlasında safran hasatının nasıl gerçekleştiğini de izlediler.

Yıllardır Sebenlileri kültür gezileriyle buluşturan Seben Belediyesi Başkanı Süleyman Özbağ “Ülkemizde sahip olduğumuz tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ifade eden eserleri, mekanları yerinde görmek, tanımak gerekiyor düşüncesinden hareketle bu yıl içerisinde düzenlemiş olduğumuz Bursa, Çanakkale, Konya, İstanbul kültür gezilerinin ardından Safranbolu kültür gezisini de gerçekleştirdik. Bay-Bayan bütün vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda en kısa zamanda Mudurnu- Göynük – Abant- Yedigöller ve Beypazarı’na da geziler düzenleyeceğiz.” dedi.