Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BARİLLA, DÜNYANIN EN YETENEKLİ ŞEFLERİNİ AĞIRLAYACAK

BARİLLA, DÜNYANIN EN YETENEKLİ ŞEFLERİNİ AĞIRLAYACAK
Küresel gıda lideri Barilla’nın dünyanın dört bir yanından en yetenekli 18 şefi 7'nci kez ağırlayacağı Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı. Yıldız şeflerin iki gün boyunca hünerlerini sergileyeceği şampiyonada Türkiye’yi başarılı şef Sadık Ilgaz temsil edecek.


Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen Dünya Makarna Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. Küresel gıda lideri Barilla'nın 24-25 Ekim'de Milano'da 7'inci kez düzenleyeceği şampiyonada dünyanın dört bir yanından 35 yaş altı en yetenekli 18 şef, İtalyan makarnası ile geleneksel lezzetleri harmanlayarak en iyi lezzeti hazırlamak için hünerlerini sergileyecek. İtalyan mutfağının kültürel mirasını korumak, ürünlerinin kalitesini tanıtmak, Akdeniz tipi beslenme modelini tüm dünyada yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek şampiyonada gastronomi dünyasının yeni şampiyonu seçilecek.

BALIKÇI SPAGETTİ İLE JÜRİNİN KARŞISINA ÇIKACAK

Makarnayı kültürel değerleriyle en özel şekilde kullanan şeflerin ödüllendirildiği Dünya Makarna Şampiyonası'nda bu yıl Türkiye'yi Sadık Ilgaz temsil edecek. Yetenekli şef, kalamar, karides, bottarga (balık yumurtası/havyarı), kabak ve kişnişin eşsiz uyumuyla damakları şenlendiren spesiyal tarifi Balıkçı Spagetti ile Michelin yıldızlı şeflerden oluşan jürinin karşısına çıkacak. Sektörde 18'inci yılını kutlayan Sadık Ilgaz, ünlü Fransız restoranı Parle'nin şefliğini yürütüyor. Kariyeri boyunca birçok yabancı şefle çalışan, 15 yılı aşkın süredir Türk ve dünya mutfaklarına ait pek çok yemeği yeniden yorumlayarak adından söz ettiren tecrübeli şef Ilgaz, şampiyonada hazırlayacağı mönü ile jürinin kalbini fethetmeye çalışacak.

BU YILIN TEMASI OLUMLU BESLENME

Gıda, beslenme ve gezegenin sürdürülebilirliği alanında yaptığı öncü çalışmalarla sektördeki liderliğini her geçen gün daha da sağlamlaştıran Barilla, kaliteli malzeme kullanımı ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında hem keyifli hem sağlıklı hem de dengeli beslenmeyi desteklemek adına bu yılki şampiyonanın temasını "Eat positive / Olumlu Beslen" olarak açıkladı. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanından gelecek 18 şefin hazırlayacakları tariflerde makarna ve sağlıklı beslenmeyi olumlu yönde etkileyecek ve teşvik edecek tarifleri hazırlayarak; bu vizyonu geliştirmeleri beklenecek. Bu yılki şampiyonada ayrıca tarım uygulamaları, sürdürülebilir beslenme modeli ve basit ama lezzetli tariflerin konuşulacağı söyleşiler ve konferanslar da düzenlenecek.

MICHELIN YILDIZLI ŞEFLER KARŞISINDA HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEKLER

Türkiye’den Sadık Ilgaz’ın spesiyal lezzeti Balıkçı Spagetti ile katılacağı Dünya Makarna Şampiyonası’na Avusturalya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Norveç, İtalya, İsveç, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, Japonya, Polonya, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri’nden katılan 18 yetenekli şef, Michelin yıldızlı jüri karşısında spesiyal tariflerini pişirecek. Dünya Makarna Günü'nde gerçekleştirilecek şampiyonanın jüri koltuğunda ise dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, beslenme uzmanı Alman şef Holger Stromberg ve Amerikalı yemek fotoğrafçısı Britany Wright oturacak. Gastronomi dünyasının en etkileyici şeflerinden biri olan Davide Oldani, şampiyonanın son turunda jüriye eşlik edecek. Üç tur sürecek yarışmada genç şefler, görüntü, makarna iyileştirme, damak tadı, içeriğinin sağladığı uyum, yaratıcılık ve yenilik gibi katı kriterlerde değerlendirilecek. University College of London İtalyan Çalışmaları bölüm profesörlerinden yazar John Dickie ile İtalya’nın ünlü gurmelerinden yazar Romana Barberini ise bu heyecanlı şampiyonanın sunuculuğunu üstlenecek.