Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HİGHWAY’DE KİRALAR ‘EURO 3,60 TL’ OLARAK SABİTLENDİ

HİGHWAY’DE KİRALAR ‘EURO 3,60 TL’ OLARAK SABİTLENDİ
TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı mevkiinde bulunan Highway Outlet AVM, Euro olarak sözleşmesi bulunan kiracıların sözleşmelerini döviz kuru 3,60 TL üzerinden Türk Lirası’na çevirme kararı aldı.

Highway Outlet AVM tarafından kira sözleşmelerinin Türk Lirasına çevrildiğini belirten bir açıklama yapıldı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Kararnamesi hatırlatılarak, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Karar Sayısı:85): Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın yürürlüğe konulmasına, 20.2.1930 tarihli ve 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir. 13.09.2018 tarihli Resmi Gazetede Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar yayımlanmış olup, Karar uyarınca, Türkiye’de yerleşik kişiler arasında akdedilen kira sözleşmelerinde yer alan sözleşme bedeli ve tüm ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olamayacağı belirlenmiştir. Anılan düzenleme ile kararın yayım tarihinden önce imzalanmış olan sözleşmelerin, sözleşme bedeli ve tüm ödeme yükümlülüklerinin Türk Lirası cinsinden yeniden belirlemek üzere sözleşmenin taraflarına 30(otuz) gün süre verilmiştir.” denildi.

“BU SÜRECİ EN HASARSIZ VE EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ATLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Açıklamada, ekonomik olarak zor günlerden geçildiği belirtilerek, “Ülke olarak, ekonomik anlamda içinden geçtiğimiz bu zor ve sancılı günlerde, elimizden geldiğince tasarruf tedbirleri uyguluyor, bu süreci en hasarsız ve en güçlü şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Tüm bunlarla birlikte ise, ülkemize olan inancımız doğrultusunda büyüme hedeflerimizden asla vazgeçmiyor, vizyonumuz ve misyonumuz çerçevesinde var gücümüzle çalışmaya, yükselmeye devam ediyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmaların olumsuz etkisini siz değerli iş ortaklarımıza yansıtmamak amacıyla, her yılın sonunda Yönetim Kurulumuzca alınan karar gereği Euro kurunu normalin çok daha aşağı seviyesinde makul bir fiyata sabitliyor ve yıl boyunca kira ödemelerinizi belirlemiş olduğumuz kur üzerinden ödemenizi sağlıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“3,60 TL ÜZERİNDEN TÜRK LİRASI’NA ÇEVİRME KARARI ALDIK”

Yapılan açıklamada, kira sözleşmelerinin mevcut Euro kurunun çok altında sabitlendiği ifade edilerek, “İçinden geçtiğimiz bu zor zamanları da dikkate alarak Highway Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi Yönetimi olarak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine Euro olarak sözleşmesi bulunan Kiracılarımızın sözleşmelerini mevcut kurun çok gerisinde olan 3,60 TL üzerinden Türk Lirası’na çevirme kararı almış bulunmaktayız.

Almış olduğumuz bu karar neticesinde, sizlerle birlikte bu süreci en güçlü şekilde atlatarak ve büyüyerek ülkemize en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” denildi.