Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BOLU’DA

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BOLU’DA
Bolu’da yapılan “Uluslararası Güvenli Okullar, Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumunda açılışı yapılan ve Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk kez uygulanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Karavanı” öğrencileri ve vatandaşları bilgilendiriyor.


Sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği oluşturmak, topluma iş sağlığı ve güvenliği bilincini aşılamak, öğrencilere çalışma alanı yaratmak ve uygulamalı bir şekilde İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgilendirmek amacıyla yola çıkan karavan yeni eğitim öğretim yılına Kadriyeana Anaokulu ve Bolu Anaokulu’nun öğrencilerini ağırlayarak başladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini uygulamalı çalışma alanları ve gezici karavanla anlatma noktasında Türkiye’de tek olan karavan öğrencilerin ilgi odağı oldu. Yangın, KKD, ergonomi, mutfak güvenliği, inşaat güvenliği, alanlarında uygulamalı olarak hizmet veren karavan Bolu sokaklarını ve okul bahçelerini geziyor. Bu eğitim öğretim döneminde ilkokul ve anaokul öğrencilerinin ziyaretine açık olacak karavan ayrıca önemli gün ve şenliklerde vatandaşlara da hizmet verecek.

“AMACIMIZ İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAK”

Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi Sorumlusu Sema Kara amaçlarının İş Sağlığı Güvenliği kültürünü oluşturmak olduğunu belirterek; “Bizim bu karavandaki amacımız en küçük yaş gruplarından anaokulundan başlayarak özellikle ana okul ve ilkokul çocuklarında iş sağlığı güvenliği kültürünü oluşturmak. Bu karavan Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk kez yapıldı. Bunun içinde altı tane uygulama alanlarımız var ve bu uygulama alanımızda küçük yaş çocuk grupları kişisel korucu donanımları öğreniyorlar. Boyama alanında maske takılması, yelek giyilmesi gerektiğini öğreniyorlar.  İnşaat alanında geçtiklerinde ne gibi tedbirler alınması gerektiğini. En fazla kazalar mutfak gruplarının olduğu alanlar. Mutfak kazaları ile ilgili bir uygulama alanımız var. Çocuklar bunları test ederek ne öğrendiklerini uygulamaya çeviriyorlar. Yangın diye bir bölümümüz var ki yangınların farklı sınıfları olduğunu her yangının aynı şeyle söndürülemeyeceğini öğreniyorlar. Hem eğleniyorlar hem de buradan çıktıklarında küçük yaş çocuk gruplarımız özellikle baret maske, yelek, eldivenlerini takarak kişisel koruyucu donanımları ile kendilerini koruyabileceklerini ve bunu bir yaşam kültürü olarak emin olun ki daha sonra evlerine yansıtacaklar çünkü burada öğrendikleri her şeyi akşam eve gittiklerinde anne babalarına anlatacaklar. Bu karavanı iş sağlığı güvenliği birimi olarak Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü Periyodik kontrol uzmanı arkadaşlarımız Niyazi Arman ve Mithat Çobanoğlu ile beraber çalışmalar tamamlandı. Bu eğitim öğretim döneminde de anaokulları ve ilkokullarının tamamına yılsonuna kadar Çarşamba ve Cuma günleri ziyarete açılacak. Tüm öğrenci guruplarımız burayı ziyaret ederek öğretilerle umarım evlerine dönerler” şeklinde konuştu.