Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU KRİZİ DE RAHATÇA AŞACAĞIZ”

“BU KRİZİ DE RAHATÇA AŞACAĞIZ”
Koca, “Biz bu krizi de rahatça aşacağız. Bundan kimse tasa duymasın.” dedi. Koca, ayrıca Türkiye’nin protein ihtiyacını beyaz et sektörünün karşıladığını belirtti.

BESD-BİR Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, At Yaylasında düzenlenen 12. Geleneksel Sünnet Şöleni ve personel pikniğinde, ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

“BU KRİZİ DE ATLATACAĞIZ”

Sait Koca, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini vurgulayarak; “Biz bu krizi de rahatça aşacağız. Bundan kimse tasa duymasın diyorum. İlk defa yaşadığımız bir olay değil. Benim yaşımdaki insanlar bilirler gençler 3 dese de ben 5 tane kriz yaşadık diyorum. Sıkıntı yaratacak mutlaka ama biz bunu da atlatacağız. Taşlar yerine oturduktan sonra da firmalar ona göre gardını, şeklini alacak ve düzenini kuracak” diye konuştu.

“ÜLKENİN PROTEİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ”

Ülkenin protein ihtiyacını beyaz et sektörünün karşıladığına dikkat çeken Koca, “Türkiye’de hayvansal protein açığını karşılayacak tek sektör beyaz et sektörü. Kırmız etteki durumumuz meydanda. İthalat ile tamamlamaya çalışıyoruz. Ama beyaz ette hem iç pazara yetiyoruz hem Dünyanın şu anda 5’inci ihracatçısı konumundayız. 3’üncü olmak için de çabalar saf ediyoruz. Bu senede 500 bin tona yakında ihracatımız olacak. Hem ihracat hem ithalat hem iç Pazar üretimi arttırarak sağlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: