Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Protokol imzalandı, meslek yüksekokulu taşınıyor

Protokol imzalandı, meslek yüksekokulu taşınıyor
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Çıraklık Okulu binasının Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na devredilmesine ilişkin imzalanan protokol hakkında bilgiler verdi.

 Alişarlı; “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun bazı bölümlerini organize sanayi bölgesinde bulunan çıraklık okuluna taşıyacağız. Hedefimiz; öğrencinin yerinde eğitim alması” dedi.

Adı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olacak Çıraklık Okulu binası, 17 bin 154 m² alan üzerinde 2000 m² kapalı alana sahip bulunuyor. Bina, arsası ve iç donanımlarıyla birlikte eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere üniversiteye tahsis edildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği kapsamında öğrenciler, teorik ve uygulamalı eğitimlerini sanayi üretim merkezi Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürecek. BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, öğrencilerin aldıkları eğitim ve staj imkanları doğrultusunda rahatça iş bulabileceklerini söyledi.

“PROTOKOLÜMÜZÜ İMZALADIK”

Mustafa Alişarlı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun bazı bölümlerini çıraklık okuluna taşıyacaklarını belirterek; “Geçen yıl Bolu Meslek Yüksekokulu’nu ikiye ayırdık. Çünkü orada sosyal ve teknik ağırlıklı eğitim vardı. Bolu Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu diye iki ayrım yaptık. Buradaki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun bazı bölümlerini organize sanayi bölgesinde bulunan çıraklık okuluna taşıyacağız. O protokolümüzü yaptık.

“ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İÇ İÇE”

Hedefimiz; öğrencinin yerinde eğitim alması. Sanayimizin belli alanda çalışan açığı vardı o istihdamın sağlanmasını istiyoruz. Bir de öğrencilerimize aynı zamanda staj imkânı doğacak mekanları oluşturmuş oluyoruz. Diğer bir noktada AR-GE çalışması olacaksa üniversite ve sanayi iç içe olmuş olacak. Ayrıca müfredatta bir değişiklik yapacaksak sanayinin talebine göre yapacağız. Bizim şu şekilde ihtiyacımız var diyecekler biz de ona göre değişikliğe gideceğiz” şeklinde konuştu.

“SANAYİ VE ÜNİVERSİTE KISMI KAZANMIŞ OLACAK”

Mustafa Alişarlı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaz döneminde çalışmaları durumunda İŞKUR’un vereceği maaş ile hem üniversitesin hem de sanayi kısmının kazanacağını vurgulayarak; “Hükümetimiz yaz döneminde öğrencilerimize eğer çalışırlarsa asgari ücret üzerinden maaş bağlayacak. Hem staj imkânı olacak hem yazın İŞKUR’un verdiği maaştan yararlanmış olacaklar. Böylece sanayi ve üniversite kısmı kazanmış olacak” açıklamasında bulundu.

“FAYDA SAĞLAYACAĞIMIZ ÜMİDİNDEYİM”          

Öğrencilerin 2 yıllık eğitimin son dönemimde yapacakları stajın kendilerine fayda sağlayacağına dikkat çeken Alişarlı; “2 yıllık eğitim 4 dönemden oluşuyor. Bunun biz özelliği de eğer başarılı olursa son dönemin tamamen öğrencinin bir fiil tezgahın başında, ustanın yanında usta çırak ilişkisi içerisinde o dönemi tamamlamasını istiyoruz. Böyle bir programımız olacak. Bunlar zor şeyler değil sadece karşılıklı fedakârlık istiyor. En büyük fedakârlığı bizim üniversitemizin öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz gösterecek. Sanayi de sağ olsun kapısını bizlere açtı. İyi bir fayda sağlayacağımız ümidindeyim.

Öğrenci şehir merkezinde bulunuyordu rahattı fakat 11 kilometrelik taşıma işi olacak, sabah gidip akşam gelecek onun bir zorluğu var. İstekli öğrenciler için çok iyi bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Oradan mezun olan bir öğrencimiz hem ustanın yanında olduğu için bizzat yerinde iş imkanı bulacak bir de artık iş öğrendiği için de piyasada ben böyle bir eğitimi aldım stajla mezun oldum diyerek rahat bir şekilde kendine iş bulacak” ifadelerini kullandı.