Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da MOBESELER devreye girdi...

Bolu'da MOBESELER devreye girdi...
MOBESE’ler devreye girdi. Artık emniyet kemeri takmayan, seyir halinde iken cep telefonuyla konuşan, kırmızı ışıkta geçen sürücülerin evine cezalar posta yolu ile gönderilecek… Bu bir uyarıdır! Evinize ceza gelirse kızmak sinirlenmek yok!

Özel Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz yıllarda ilimiz şehir merkezinin birçok bölgesine yerleştirilen MOBESE kameralar devreye girmiş fakat şu ana kadar cezai işlem uygulanmamıştı. İçişleri Bakanlığının açıkladığı 100 günlük eylem planı çerçevesinde Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü de MOBESE’leri devreye soktu. Araç sürücülerinin yaptığı kural ihlalleri net bir şekilde kameralara yansırken Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü vatandaşları uyarıyor. “Lütfen kurallara uyalım” diyerek uyarılarda bulundu.

Muhabirimiz Aslı Akış,  Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Kent Güvenlik Bilgi Sistemi Odası’na girerek kameraların çalışma sistemini yerinde gördü. HD sistemi ile görüntü kaydeden bu kameralardan kaçmanın imkânsız olduğunu gören Akış’ da özellikle kırmızı ışıkta bekleyen sürücülerin emniyet kemer takıp takmadığı net bir şekilde belli oluyor, görüntü kaydediliyor ve cezai işlem uygulanıyor. Evinize ceza gelirse “kızmak, sinirlenmek yok” dedi.

Aslı Akış’ın gözlemleri sonrası mikrofonlarımıza konuşan Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, meydana gelebilecek trafik kazalarında emniyet kemerinin önemini belirterek kazalardaki ölüm ve yaralı sayısını azalttığını vurguladı. Çalışkan; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından kamuoyuyla paylaşılan eylem planı çerçevesinde denetimlerimizi Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün de emirleri doğrultusunda yoğunlaştırdık.


“CEZAİ İŞLEM UYGULUYORUZ”

Yapılan denetimlerde trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Emniyet kemeri kullanmanın kaza sonucundaki ölüm ve ağır yaralanma oranını %30 ile %70 azalttığı anlaşılmıştır. Ekiplerimizin şehir içinde yapmış olduğu denetimlerin yansıra MOBESE ve PTS (plaka tanıma sistemi) üzerinden sürücülerimizi tespit ederek cezai işlem uyguluyoruz.

“EMNİYET KEMERİ TAKIN”

Sürücülerimiz lütfen aracına bindiği andan itibaren herhangi bir kaza olduğunda ağır yaralanma ve ölümlerin en aza indirilmesinin oluşması için emniyet kemerlerini takmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.