Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ESKİ MÜFTÜYE HAPİS İSTENİYOR

ESKİ MÜFTÜYE HAPİS İSTENİYOR
Yeniçağa Müftüsü hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor. Soruşturma tamamlandı, iddianame düzenlendi.

Yeniçağa Eski Müftüsü Nihat Aktaş Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ın ismi ve imzasıyla Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Naim Akgül’ü İçişleri Bakanlığına şikayet etmişti.

Müftünün sahtekarlığının ortaya çıkmasının ardından geçici olarak görevden alınmış, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığından olayla ilgili müfettiş gönderilmişti. İdari işlemlerin ardından hukuki işlemler de tamamlandı.

Müftü hakkında, savcılık tarafından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla özel belgede sahtecilik suçundan  yargılanması istemiyle dava açıldı. Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi de savcılığın istemini kabul etti. Müftü mahkeme tarafından suçlu bulunması halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Olay şöyle gerçekleşmişti:

Bolu Valiliği'nce Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar'a, Kaymakam Naim Akgül'ü mektupla İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği söylendi. Başkan Çağlar'a, mektupta Kaymakam Akgül'ün psikolojisinin bozuk olduğu, altında çalışan amirleri hakaret ederek, azarladığı ve agresif tavırlar sergilediği iddialarının yer aldığı belirtilerek, konuya ilişkin soruşturma başlatılacağı bildirildi. Çağlar, kendisinin şikayette bulunmadığını kaydederek, olayın araştırılmasını isteyince polise haber verildi.

Polis ekipleri, şikayet mektubunun yazılıp, gönderildiği zamanı belirleyerek, ilçede bulunan postanenin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, mektubu gönderen kişinin, ilçede görev yapan cami imamı olduğu görüldü. İfadesi alınan cami imamı, mektubun kendisine Yeniçağa Müftüsü Nihat Aktaş tarafından verildiğini söyledi. İmam, Aktaş'ın kendisine işleri yoğun olduğu için kapalı zarfta verdiği mektubu postaneden göndermesini rica ettiğini kaydetti.