Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FESTİVALDE 1. GÜN COŞKUSU

FESTİVALDE 1. GÜN COŞKUSU
Türk dünyasının ortak kahramanı, Köroğlu adına düzenlenen ve festival ateşinin yakmasıyla başlayan “Marka Şehir Bolu 6. Uluslararası Köroğlu Festivali’nin ilk gün etkinlikleri dolu dolu geçti.


“Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne” dizesi ile Türk dünyasının yiğitlik ve adalet simgesi olan Köroğlu adına düzenlenen “Marka Şehir Bolu ve 6. Uluslararası Köroğlu Festivali’nin açılışının ardından ilk gün akşam Kent Meydanı’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak yabancı halk dansları toplulukları tarafından gerçekleştirilen dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın muhteşem konserini ise vatandaşlar coşku ile izledi.

Festivalin ilk günü kent meydanında kurulan sahnede alanı dolduran ve Bolululara söylediği birbirinden güzel türküler ile izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği sanatçısı Nilgün Kızılcı konseri ile sona erdi.