Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ajans360’dan örnek davranış

Ajans360’dan örnek davranış
Dünya Temizlik Günü kapsamında 150 ülkede sürdürülen, Türkiye’de ise birçok ilde gerçekleştirilen faaliyete Bolu’dan Ajans360 öncülük etti.


Dünya Temizlik Günü kapsamında 150 ülkede sürdürülen, Türkiye’de ise birçok ilde gerçekleştirilen faaliyete Bolu’dan Ajans360 öncülük etti. Etkinlik kapsamında örnek davranış sergileyen ajans ekibi Gölköy’ü tertemiz yaptı.

Tüm dünyada aynı anda temizlik yapılırken organizasyona Bolu Gölköy’ü temizleyerek destek veren Ajans360 ekibi, doğaya atılan sigara izmaritleri, plastik atıklar, cam şişeler, teneke kutular vb. çevredeki tüm çöpleri ellerindeki büyük çöp torbalarına doldurarak yakınlarda bulunan konteynırlara bıraktı.

Ajans yetkilileri yaptıkları sergiledikleri örnek davranış ile ilgili şunları kaydetti; “Dünyada yaklaşık 100 milyon ton katı atık olduğu düşünülüyor. Dünya Bankası'nın hazırladığı 2012 atık raporuna göre Türkiye günde 86 bin 301 ton atık üretiyor; bu haliyle raporun hazırlandığı 161 ülke içinde 12. sırada bulunuyor. Eğer Türkiye aynı hızla atık üretmeye devam ederse 2025 yılında günde 135 bin 962 ton atık üretecek ve bu 161 ülke içerisinde en fazla atık üreten 8. sıra olarak değiştirecek.

“Slovenya dünyanın en temiz ülkesi”

Örneğin Slovenya, 10 sene önce çöpten sokaklarda yürünmeyecek bir ülke durumundayken bir grup gencin başlattığı kampanya ile ülkede yaşayan her 6 kişiden biri eline eldiveni geçirip çöp torbalarını alarak sokaklara çıkıp ülkeyi baştan sona temizlemiş. Gençlerin başlattığı bu girişim ile Slovenya şu an dünyanın en temiz ülkelerinden biri haline gelmiştir.

“O zaman ‘Türkiye'de de neden olmasın’ diyerek kolları sıvadık”

Araştırmalara göre insanlar pis buldukları yeri pis bırakıyor. Temiz buldukları yere ise özen gösteriyorlar. Ayrıca ülkemizde insanlar, çöp toplayan birini gördüğünde izlemektense, yardım etmeyi tercih ediyorlar. Evlerinin içi bu kadar temiz olan bir ülkenin sokakları neden bu kadar pis? Vatan toprağını cennet kabul edip kutsayan bir millet, dağı taşı, parkı bahçeyi neden bu kadar pis bir hale getirdi? Bizim sorunumuz evimizin ötesinde olup biteni kendi derdimiz saymamakla başlıyor. İstesek, ülkemizin her karış toprağını evimizin içi gibi tertemiz yapabiliriz.”