Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’nin ilk aday adayı Cahit Çıngı

CHP’nin ilk aday adayı Cahit Çıngı
Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partilerin aday adayları merak edilirken, belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim Cahit Çıngı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığında, kalabalık bir partili grubunun katıldığı basın toplantısında CHP’den belediye başkan aday adayı olacağını açıklayan Çıngı, “Sosyal demokratların uzmanlık alanı olan belediyecilikle Bolu’yu tekrar buluşturacağız.” diye konuştu.

CHP Bolu İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, eski il başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Cahit Çıngı’nın basın açıklamasından önce, özgeçmişi okundu.

Toplantının devamında kürsüye çıkan CHP Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Çıngı, 24 Haziran seçimlerine değinerek konuşmasına başladı. Çıngı şunları söyledi; “Yaklaşık 2.5 ay önce ülkemizde genel seçimler yapıldı. Ülkemizin yönetim biçimi fiilen değiştirildi. Ben bu süreçte partime katkı vermek amacıyla aday adayı oldum ve üçüncü sıra milletvekili adayı gösterildim. Her ne kadar daha üst sıralarda olacağımı düşünsem de cumhuriyeti kuran partide her sıra benim için bir onurdur. İl ve ilçe başkanlığımızın yaptığı program doğrultusunda önce üç aday birlikte daha sonra ayrı ayrı çalıştık. Ben görev alanım olan Seben ve Kıbrıscık ilçelerimizde, daha sonra da merkez ilçede çalışmalarımızı yürüttük.

Genel başkanımızın muhtarlarımıza gönderdiği mektupları ilçe başkanımızla birlikte tek tek elden teslim ettik. Bu süre içinde yaşamım boyunca unutamayacağım güzel anılar biriktirdik. Dostluklarımızı, daha da pekiştirdik. Ben milletvekilliği adaylık açıklamamda sıralamadaki yerim ne olursa olsun elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım diye bu kürsüden ifade etmiştim. Seçim döneminde bu sözü yerine getirmek için çok çalıştım. Partililerim ve kamuoyu bunu değerlendirecektir. Seçim dönemini Bolu’da tüm partililerin kenetlenmesi ile geçirdiğimiz halde, genel merkez düzeyinde, İyi Partiye milletvekili transferi, millet ittifakı ve partimizden bir aday Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gibi bir çok başarılı adımlara rağmen, 24 Haziran’dan sonra yaşadıklarımız hepiniz gibi bizleri de hayal kırıklığına uğrattı. Hemen seçimin olduğu geceden başlanarak karşılıklı yapılan hatalar tüm seçmenimizde kırgınlığa yol açtı. Hepimizin bildiği bu süreci tekrar geriye döndürmenin faydası yok. Son 10 – 15 gündür memnuniyetle görüyoruz ki, karşılıklı iyi niyet ve uzlaşma hamleleri var. Ben kısa süre içinde partimizde tekrar uzlaşı ortamı ve birlik ve beraberliğe süratle döneceğimize inanıyorum. Bu süreçlerde imza verenler de vermeyenler de bizim arkadaşlarımız, yoldaşlarımızdır. Her iki taraf da tavırlarını Cumhuriyet Halk Partisinin daha iyi olması yönünde vermişlerdir. Hiç kimsenin çıkar beklentisi içinde böyle davrandığını düşünmüyoruz. Bunları hepsi yaşanmıştır, ancak süratle geri bırakmak zorundayız. Ortak paydamız olan, yani Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin tek adam rejiminden korunmasına ve parlamenter sisteme tekrar dönülmesine odaklanmalıyız. Bunun için önceliğimiz kendi kapımızın önünü temizlemek olmalıdır. Yani Bolu’da partimizde birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlayıp, yerel seçimlere odaklanmalıyız. Ben kendi adıma bu süreçte bu sorumluluğu almaya hazırım. Parti içindeki birlikteliği kısa süre içinde il başkanımız, milletvekilimiz ve ilçe başkanlarımız tarafından sağlanacağına inancım tamdır.


“Aday kim olursa olsun, etrafında kenetleneceğiz”

Önümüzdeki günlerde başka isimlerin de aday adaylığını açıklayacağını söyleyen Çıngı, süreç sonunda adayın etrafında kenetleneceklerine vurgu yaptı. Çıngı şöyle devam etti; “Bu süreçte yaptığım ziyaretlerde aldığım teşvik edici sözler de bu inanca varmama neden olmuştur. Sosyal medyada bir arkadaşımızın paylaşımı ile başlayan süreçte son derece olumlu geri dönüşler aldım. Bu benim adıma son derece gurur verici bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan, hatta olmayan arkadaşlarımızın sohbetimizin olmadığı arkadaşlarımızın teşvik edici yazıları, sözleri beni onurlandırdı. Bu konuda partimizde sorumluluk almış, yöneticilik yapmış veya yapmakta olan tüm arkadaşlarıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte doğaldır ki, başka aday arkadaşlarımız olacaktır. Bu partimizin zenginliğidir. Sevgili Erhan Beykoz’la bir görüşmemiz oldu, kendisi aday olacağını bana ifade etti, çok doğal hakkıdır. Sevgili dostum Nihat Başer, değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti, vereceği kararı saygıyla karşılayacağız. İsmi geçen arkadaşlarımızın ikisi de yıllarca partimize hizmet etmiş arkadaşlarımızdır. Nihat arkadaşım beni Cumhuriyet Halk Partisine kaydeden kişidir. Bolu’da 30 yılı aşkın süredir kardeşim can dostumdur. Erhan Beykoz kardeşimizle de yıllara dayanan bir dostluğumuz vardır. Zaman zaman parti içi yarışlarda karşı karşıya da gelsek, birbirimize olan saygı ve sevgimiz azalmamış, artmıştır. O yüzden, kimse, özellikle AKP yandaşları bizim aramıza nifak sokmaya çalışmasınlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Biz adayımız kim olursa olsun, onun etrafında kenetlenip, Bolu’daki 15 yıllık zulme hep beraber son vereceğiz. Ben buradan ismi geçen arkadaşlarım da dahil, hepimizin adına birlik, beraberlik ve dayanışma sözünü veriyorum.”

“Sosyal demokrat belediyecilikle Bolu’yu tekrar buluşturacağız”

Aday olması durumunda yapacağı projelerden de bahseden Cahit Çıngı, “Ben Bolu Belediye Başkanlığına aday adayıyım. Güzel Bolu’muz Tanrı’nın bahşettiği bir doğa cenneti ve termal sağlık merkezidir. Rahmetli İzzet Baysal sayesinde de bir eğitim kenti haline gelmiştir. Soruyorum size, Gölcük, Abant, Yedigöller, Sünnet Gölü, Karagöl, Sülüklügöl, Kartalkaya, At Yaylası, aynı anda hangi kentimize nasip olabilir. Bunca önemli turizm noktası varken, buraya gelen turistlerin şehrimize ve insanımıza ne kadar faydası olmaktadır. Bolu’da belediyecilik ne yazık ki, gelen turistlerin şehre fayda sağlamasına çalışmak yerine bu zenginlikleri, belli kesimlere peşkeş çekmeye dönüştürülmüştür. Şimdiden Gölcük’ün kalbine hançer sokuluyor. Bungalov evler yapılıyor. Zaten Gölcük günü birlik turizmle, fazlasıyla insanımızı ağırlamaktadır. Artık biz Bolulular Cumartesi Pazar Gölcük’e gitmeyi aklımızdan bile geçiremiyoruz. Fakat milli park girişinde alınan ücret dışında bu turistlerin Bolu’ya faydası ne yazık ki olamıyor. Ne yazık ki, o alınan ücret ise, geride bırakılan çöpleri temizlemeye bile yetmemektedir. Güzelim ormanlarımız, ulusal ve uluslararası sermayeye peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Kent içine geldiğimizde rant kaygısından başka bir şey göremiyoruz. Köşelere zorunluluktan sıkıştırılmış küçük parklar, yeşil Bolu ismine ne kadar yakışıyor. Aday olduğumda Bolu Halkına özellikle kadınlar ve çocukların yaşamlarına dokunacak projelerle çıkacağız. Her mahallemizi ayrı ayrı inceleyerek, ihtiyaçlarını muhtarlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Belediye uygulamalarında hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Her vatandaşa, her mühendise, her işi düşene eşit davranacağız. Benden olanlar ve ötekiler diye bir ayrım olmayacak. Eleştiriye açık olacağız, gelen önerileri dinleyeceğiz, her konunun uzmanından destek alacağız, her uygulamamız aklın ve bilimin ışığında olacak. Önceliğimiz halkın yaşamını kolaylaştıracak sosyal projeler olacak. Aileleri tarafından bize emanet edilen üniversite öğrencilerimizin her alanda ihtiyaçlarını dikkate alacağız, onların öğrenim sürelerince buradaki sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak projelere öncelik vereceğiz. Şehrin gelişimini bu yönde planlayacağız. Gençlerimiz, Bolu’dan ayrıldıklarında doğal bir turizm elçisi olmasını sağlayacağız. Velhasıl, sosyal demokratların uzmanlık alanı olan belediyecilikle Bolu’yu tekrar buluşturacağız. Tabi ki bunları yaparken, hedefimiz, bize Ulu Önder tarafından gösterilen çağdaş uygarlık seviyesi olacaktır.” diye konuştu.