Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

56 SÜRÜCÜYE 6 BİN 48 TL CEZA KESİLDİ

56 SÜRÜCÜYE 6 BİN 48 TL CEZA KESİLDİ
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce


Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce “Trafik Kazalarını Önleme Eylem Planı” çerçevesinde emniyet kemeri, cep telefonu ile motosiklet ve motorlu bisiklette kask kullanımı konularında uygulama yapıldı.

100 günlük eylem planı trafik güvenliği denetim planlaması kapsamında yapılan uygulamada, emniyet kemeri, seyir halinde cep telefonu ile görüşen sürücülere yönelik trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Motosiklet sürücülerine diğer araç sürücüleri gibi uymaları gereken kurallar hatırlatılarak kask kullanımı ve motorları kontrol edildi.

Hürriyet Caddesi üzerinde yapılan denetimlerde 70 araç, 15 motosiklet sürücüsü kontrol edilerek 53 adet sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 2 adet motosiklet sürücüsüne kask kullanmamaktan 1 adet sürücüye seyir halinde iken cep telefonu kullanmaktan toplamda 6 bin 48 TL cezai işlem uygulandı.

“BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ VERDİK”

Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, 100 günlük eylem planı doğrultusunda kendi personellerinin dışında öğretmenlere de eğitimler verildiğini belirterek; “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda “100 Günlük Eylem Planı” çerçevesinde denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetimlerin yanı sıra eğitim faaliyetlerimize de önem verdik. Hem kendi personelimize bunun dışında okulların açılma süreci öncesinde 1000 kadar öğretmenimize trafik şubesi olarak bilgilendirme seminerleri verdik. Bu seminerler doğrultusunda öğretmenlerimiz okullar açıldığında öğrencilerimizi bilgilendirecek. Ayrıca bizlerde yine okullarda eğitimlere devam edeceğiz. 2018-2019 yeni eğitim dönemimiz başlayacak. Bu doğrultuda da servis araçlarını denetleyeceğiz. Onun dışında okullarda seminerler planlayacağız” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ KAZALARI AZALTMAK”

Ali Çalışkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda denetimleri sıklaştırdıklarını vurgulayarak; “Bizim asıl hedefimiz trafik kazası nedenli ölümleri, yaralanmaları ve kazaları azaltmak. Dolayısıyla bu anlamda denetimlerimizi sıklaştırdık. Yaptığımız denetimler bundan sonra Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda. Dolayısıyla tüm kolluk görevlilerine “Trafik Kuralı ihlali Tespit Tutanağı” verdik, bu kolluk görevlilerimiz görülen trafik ihlallerini tespit edecek ve bu ihlaller Trafik birimlerimizce cezaya dönüştürülecektir” ifadelerini kullandı.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Amaçlarının trafik bilinci oluşturmak ve kazaları en aza indirmek olduğunu söyleyen Çalışkan; “Denetimlerimizi MOBESE sistemi, EDS (Elektronik Denetleme Sistemi), PTS (Plaka Tanıma Sistemi)üzerinden de devam ettireceğiz. Buradaki tespitlerimizi fotoğraflı olarak alacağız. Dolayısıyla ülkenin her köşesinde trafiğin olduğu her alanda bizler teknolojik, görevliler ve aynı şekilde jandarma birimlerimiz olarak varız. Buradaki amacımız toplumda trafik bilincini oluşturmak suretiyle can kayıplarını, kaza istatistiklerini en aza indirmek, kazanın oluşmasını önlemek” dedi.

“AMACIMIZ TRAFİK BİLİNCİ VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Ali Çalışkan, emniyet kemeri kullanmanın en önemli husus olduğuna dikkat çekti. Çalışkan; “En önemli husus emniyet kemeri kullanmak. Emniyet kemeri kullandığımızda ağır yaralanmalar ve ölümlerin %70 oranında azaldığını görüyoruz. Örneğin emniyet kemeri takmadığımız zaman ciddi kazalarda savrulmalar neticesinde 2. ve 3. darbeleri almak suretiyle vatandaşlarımızın ağır yaralanmalara ve ölümlere sebebiyet verdiğini görüyoruz. Bunun dışında cep telefonu kullanımı dikkatimizi dağıttığı için kazalara sebebiyet veriyor. Dolayısıyla amacımız vatandaşı cezalandırmak değil trafik bilinci ve farkındalık oluşturup trafik kazalarını en aza indirgemek” şeklinde konuştu.

“KASKSIZ TRAFİĞE ÇIKMAYIN”

Araç sürücüleri gibi motosiklet sürücülerinin de trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunan Ali Çalışkan; “Motosiklet sürücülerinden özellikle istediğimiz ve beklentimiz kasksız hiçbir şekilde trafiğe çıkmamaları. Kasksız olarak trafiğe çıktıklarında ciddi yaralanmalara ve ölümlere sebebiyet vermekte. 2018 yılı içerisinde 78 motosiklet,12 mobilet kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 73 yaralımız oldu. Ancak şükrediyoruz ki ölümlü kazalar meydana gelmedi. Diğer araç sürücüleri gibi motosiklet sürücülerimizde aynı kurallar uymak durumundalar. Kırmızı ışık, yayaya yol vermek gibi kurallara uydukları takdirde de kaza meydana gelmeyecektir. Bizim için motosiklette olmazsa olmazımız kask. Bu yüzden motosiklet denetimimizi de ilimizde yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. 3adet olan motosiklet ekip sayımızı 3 e çıkardık. Şu an itibari ile 3 tane motosiklet ekibimizi oluşturduk. Bu üç ekibimiz ilimizin her yerinde denetimlerini sıklaştıracak” açıklamasında bulundu.

“TRAFİK BİLİNCİNİ KAZANDIRACAĞIZ”

Son olarak kurallar uyulması durumda kazaların olmayacağını ifade eden Çalışkan; “İlimizde denetimlerimizi sıklaştırma ve eğitimlerimizle inşallah trafik bilincini kazandıracağız. Ölümlü ve yaralanmalı kazaların en az indirilmesini sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz ve cep telefonlarına bakanlığımız tarafından mesaj gönderilmekte. Kurallara uydukları takdirde kazaların olmayacağını ümit ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza kazasız seyirler diliyoruz” diye belirtti.