Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK”

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK”
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, son günlerde yaşanan döviz artışını bahane ederek ürünlerine zam yapan firmalar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

 Doğanay; “Türkiye’yi yıpratmak için özellikle dolar ve Euro kuru üzerinden yapılan çalışma var. Bunu da fırsata çevirmeye kalkan art niyetli firmalar var. Bunun adı hainliktir. Bizlerde üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Nurettin Doğanay, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edip tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılmasına tepki gösterdi.

“İLK ÜÇ İÇERİSİNDEYİZ”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, dünyada büyüme oranlarına bakıldığında Türkiye’nin ilk üç içerisinde olduğunu kaydederek; “Türkiye’de özellikle son 5 yılda büyüme rakamlarına baktığımız zaman, ülkenin ihracat, ithalat noktasında girdi ve çıktıları göz önüne alındığında dünyada, Avrupa’da ülkeler içerisinde içerisindeki büyüme oranlarında ilk üç içerisindeyiz. Bütün bunlar olurken belli ülkeler tarafından da ekonomik anlamda Türkiye’yi yıpratmak için özellikle dolar ve Euro kuru üzerinden yapılan çalışma var. Bunun için son 1 ay içerisinde dolar bu hareketi gösterirken tabi Türkiye’ye de bunu fırsata çevirmeye kalkan art niyetli firmalar var” diye konuştu.

“BUNUN ADI HAİNLİKTİR”

Kurdaki artışı fırsata çevirmek isteyenler konusunda Ticaret İl Müdürlüğünün ciddi çalışmaları olduğunu dikkat çeken Doğanay; “Hiçbir şart oluşmamışken bir mal siparişi ve ödemelerini şirket olarak verdiğiniz halde size o çekleri iade eden, mal siparişini geri çeken vermeyen firmalar var. Bu konu ile alakalı hükümet çalışmalarını yapıyor. Geçen hafta bu konuyu Ticaret Bakanımızla enine boyuna konuştuk ve tartıştık. Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret İl Müdürlükleri illerde marketler, fabrikalar vs. üzerinde ciddi çalışmalar yapıyor. İnşaat sektöründe olan birisiyim bende kendi alanımla ilgili çalışma yapıyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarıma da söylüyorum, herkes bir çalışma yapıyor. Böylesi bir süreçte herkes taşın altına elini koyacak. Bu süreci fırsata çevirmeye kalkanların isimleri, firmaları teker teker tespit edilerek gereği yerine getirilecek ve yapılacaktır. Çünkü bunun adı hainliktir. Girdiler çıktılar noktasında fiyat artışı vardır ama burada isim vermem doğru olmaz yerel firma dahi kalkıp %40’lar üzerinde bir zam yapıyorsa, bunu bir fırsata çeviriyorsa kimse kusura bakmasın. Bundan sonrasında bunun tespitini başta Ticaret İl Müdürlüğü olmak kaydıyla yapacağız. Bizlerde üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz herkes gereken cevabını da alacaktır” ifadelerini kullandı.