Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMECAN’DAN BGC’YE ZİYARET

EMECAN’DAN BGC’YE ZİYARET
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Bolu denetçisi olan CHP İstanbul Milletvekili Gülizar Emecan Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.


Emecan burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Emecan, “Rakamlardaki artışlar ekonomik krizin dayandırıldığı ‘dış güçler’ tezini de zayıflatıyor. Bu yüzden biz halkımızla bu işin böyle olmadığını, gerçek bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Gülizar Emecan, Bolu denetçisi olarak yaptığı ziyaret kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Teşkilatı ile beraber Bolu Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi. Emecan, Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Emecan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kriz ile ilgili çözüm önerilerini paylaştı.

“ÜRETEN SANAYİCİMİZ VE ESNAFIMIZIN FİKİRLERİNİ DİNLİYORUZ”

Emecan yaptığı konuşmada; “Türkiye şuanda büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Bizim de buna duyarsız kalmamız mümkün değil. Bu konu da partimiz kapsamında uzmanlarımız çalışmalar yaptılar. Sayın Genel Başkanımız bu kriz ile ilgili bazı çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Ancak iktidar kanadından bu konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki gelmedi. Parti olarak bir çalışma başlattık, ben iki gün önce Bolu’daydım. Dün Düzce, bugün tekrar Bolu’da Tanju bey ile beraber bu ziyaretlere devam ediyorum. Biz milletvekilleri ve parti meclis üyeleri olarak Türkiye’nin her yerinde bu çalışmayı yapıyoruz. Toplumla, çalışan ve üreten kesimle paylaşılması gereken bir sorun, Türkiye’nin önemli bir sorunu. Yalnızca ekranların önünde ya da liderlerin karşılıklı konuşarak çözebileceği bir sorun değil. Üreten sanayicimiz, esnafımız, meslek sahiplerimiz bu konularda ne düşünüyorlar, halleri nicedir, durum nasıldır bunu değerlendirelim, onları dinleyelim, fikirlerimizi paylaşalım diye düşündük. Çok da faydalı oldu, şuana kadar ki temaslarımız güzel geçti. Yaptığımız çalışma olumlu karşılandı. Ancak önemli olan, bundan sonra yapıcı önlemler alarak bu ekonomik krizin önünün kesilmesi, zararlı etkilerinin azaltılması. Bugün merkez bankası toplantı yapacak. Bütün gözler onların üstünde. Faiz oranı açıklayacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana faiz oranının %15 arttığını görüyoruz. Döviz kuru %68 artmış, çok yüksek rakamlar bunlar. Aslında bu artışlar bir anlamda bu ekonomik krizin dayandırıldığı ‘dış güçler’ tezini de zayıflatıyor. Bu yüzden biz halkımızla bu işin böyle olmadığını, gerçek bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“NE YAPILMASI GEREKİYORSA, ONU DESTEKLERİZ”

Ekonomide doğru teşhisin konulması gerektiğini ifade eden Milletvekili Emecan; “Önemli olan doğru teşhis koymak. Teşhis doğru olursa, tedavisi doğru yapılır. Bizim itirazımız koyulan teşhise. ‘Bu duruma nasıl gelindi? ’diye baktığımız zaman bu, dış güçlerle açıklanmıyor. ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yaptırımları inkar edilemez. Sürekli Rahip Brunson üzerinden tehdit, sıkıştırma, baskı yapılıyor. Cumhuriyet Hak Partisi’nin bunu inkar etmesi ya da desteklemesi mümkün değil. Kesinlikle bu durumun karşısındayız. Ne yapılması gerekiyorsa, biz her zaman onu destekleriz. Hiç kimse bizim için Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inden büyük değildir. Ancak ekonomik krizi açıklamıyor. Çünkü, Trump sadece Türkiye’ye baskı yapmıyor. Başka ülkelere de baskı yapıyor, yaptırım uyguluyor. Bu baskılar sonucunda o ülkelerde, Türkiye’de ki gibi bir ekonomik kriz oluşmadı. Bir kriz gelmiş ve kriz geldiği için seçimler erkene alınmış. Bu krizin ağırlığı hissedilmeden seçime gidilsin diye baskın bir erken seçim yapılmış. Nitekim de öyle oldu, seçim bittikten sonra maalesef kriz patladı. ABD bizi zayıf anımızda yakaladı. Bütün olay bu, bundan sonra bizim nasıl güçlü duracağımız önemli. Reçetesi belli, bu reçeteyi sunduk, uygulanırsa çözüm olur. Uygulanmazsa, bunun bedelini hep birlikte öderiz” şeklinde konuştu.