Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM
Bolu Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi yaptı.

Terzi; “Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı söz konusu ürün olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Güvenli alışveriş için de etiketlerde 'CE' markasının ve 'EN 71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığının kontrolünü yapıyoruz” dedi.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına günler kala okul ürünleri ve kırtasiye malzemeleri ile ilgili olarak Bolu’da faaliyet gösteren kırtasiye işletmelerinde Fiyat Etiketi, Garanti Belgesi, Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu ve son zamanlarda yaşanan Döviz kurundaki dalgalanmalar ile girdi maliyetlerinin bahane edilerek, haksız fiyat artışı yapılmasına karşın sahada denetimlerinde bulundu.

Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi'nin de bizzat katıldığı denetimlerde, Kırtasiye Ürünlerinin Raf Fiyatları ile Kasa Fiyatlarının kontrolü, Ürünlerin Garanti Belgesi ve Tanıtma Kullanma Kılavuzunun bulunup bulunmadığı ve son günlerdeki haksız fiyat artışları hususunda denetimler sıklaştırıldı.

“BİLDİRİMDE BULUNUYORUZ”

Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi Kırtasiye Ürünleri Denetimi hakkında yaptığı açıklamada tüketicilere uyarılarda bulunarak; Ticaret İl Müdürlüğü olarak denetimlerimizde Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı söz konusu ürün olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Haksız Fiyat artışı tespit ettiğimiz ürünler hakkında Ticaret Bakanlığımıza bildirimde bulunuyoruz.

“CE” VE “N71” İBARELERİ BULUNMALI

Okulların açıldığı bugünlerde kırtasiye ve okul malzemesi alacak olan tüketicilerimiz, öncelikle satın alınan her ürünün etiketi dikkatle incelenmeli, üretici veya ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Güvenli alışveriş için etiketlerde 'CE' markasının bulunması ve 'EN 71 standardına uygundur' ibaresinin bulunması önemlidir. Özellikle çanta, suluk gibi ürünlerde velilerin çok hassas olması gerekiyor. Boyası çıkan, kokusu ağır olan ürünler ağır metal içeriği nedeniyle çocukların sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır. Merdiven altı diye tabir edilen, markası, modeli belli olmayan ürünler tercih edilmemeli. Boya ve yapıştırıcılarda su bazlı olanlar tercih edilmelidir. Kurumsal yerlerden alışveriş yapılması önemli olup, sorun yaşadığınızda muhatabınız belli olmalıdır” diye konuştu.

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”   

Satın aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketiciler için Ticaret Bakanlığı Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nın 7 gün 24 saat hizmet verdiğini de anımsatan Terzi, Tüketicilerin Ticaret İl Müdürlükleri ve "www.tuketici.gov.tr" internet adresi üzerinden de şikâyette bulunabileceklerini ve Ticaret İl Müdürlüğü olarak denetimlerin devam edeceğini söyledi.

“BAKANLIĞIMIZIN DENETİMİ ÇOK DOĞRU ”

Denetimin yapıldığı Şan Kırtasiye sahibi Hakan Uzun; Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerin doğru olduğuna vurgu yaparak vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu. Uzun; “Bakanlığımızın bu yaptığı çalışmada çok doğru bir çalışma. Çünkü bu sektörde bu işten olmayıp da dönemsel olarak bizim ürünlerimizi satan yerlerden bizde şikâyetçiyiz. Bu tür yerlerde yurt dışından Çin’den gelen denetimi olmayan bir şekilde çok ucuz kalitesiz ürünler satılıyor. Onlarda bizim işlerimizi etkiliyor. Alan kişilerde bunlardan çok fayda görmüyor. Belli bir süre sonra tekrar alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar. Alanda bizde satıcı olarak mağdur oluyoruz bu durumdan.

Bu işi yıllardır yapan, emek veren, işi meslek olarak edinen kişilerden alışveriş yapmaları konusunda vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Bizde ürünleri alırken CE belgesi, lisansı, sağlığa zararlı olup olmadığına dikkat ederek alıyoruz. Velilerden önce biz kendi denetimimizi yapıyoruz. Bu tür zararlı ürünleri dükkânımıza sokmuyoruz. O yüzden herkes bizim gibi firmalardan alışveriş yapanlar gönül rahatlığı ile okul alışverişlerini yapabilir” şeklinde konuştu.