Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GETAT MERKEZİ AÇILDI

GETAT MERKEZİ AÇILDI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi açılışı yapıldı.


Karacasu’da bulunan GETAT Merkezinde Alternatif Tıbbın yanında Hacamat ve Sülük Tedavisi de uygulanacak.

BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geleneksel ‘Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ hizmete açıldı.

Açılışa; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Emin Demirkol, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Dilekçi, Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Taner Laçin, GETAT merkezinin yapımında emeği geçen Akkent Yapı’nın sahibi bağışçı Kamuran Avcı ve hastane personeli katıldı.

“ELİMİZDEN GELENİ MİLLETİMİZ İÇİN, HASTANEMİZ İÇİN YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Açılış programı GETAT Merkezinin yapımında emeği geçen Akkent Yapı sahibi, bağışçı Kamuran Avcı’nın konuşmasıyla başladı. Avcı; “Bir iş adamı olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. Peygamber Efendimiz ‘hayırda yarışınız’ demiştir. Bizlerde elimizden geleni milletimiz için, hastanemiz için yapmaya çalıştık. Umarım beğenirsiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“HACAMAT ve ALTERNATİF TIP BİR ARADA”

Bağışcı Avcı’nın ardından söz alan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Emin Demirkol, Hacamat tedavi yöntemi ile alternatif tıbbın bir arada uygulanacağını vurgulayarak; “Çok önemli bir değerimiz olacak olan (GETAT) Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezimiz hayırlara vesile olsun. Türkiye’de az sayıda bulunan toplamda 25 tane olan bu merkezimizi kıymetli başhekimimizin, bağışçımızın ve değerli ekibiyle buradan açmış bulunuyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Sonuçta Peygamber Efendimizin de sünneti olan hacamatın uygulanacağı, alternatif tamamlayıcı tıbbın da olacağı bir mekân olacak. İnşallah hastalarımızın şifasına katkısı olur. Geçen hafta burada Dâhiliye polikliniğimizde hizmete başladı. İlçelerimizde çok ciddi rakamlara ulaştık. İlçelerden 1000’e yakın hastamız gidip geliyorlar. Günübirlik tedavilerle bu noktada hem dâhiliye polikliniğinin açılması psikiyatrinin desteği, ilçelerimizdeki doktor desteğiyle vatandaşlarımızın gitmesi yerine bu problemleri yerinde çözüm noktasında gayret gösteriyoruz. Bu noktada ciddi anlamda emek sarf eden Erdal hocamıza ve ekibine her zaman desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“EN KUVVETLİ OLDUĞUMUZ NOKTA SAĞLIK”

Demirkol’un ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi; “Yakın geçmişe baktığımızda en problemli noktamız sağlıktı. Şu an Bolu’da belki en kuvvetli olduğumuz en çok hayır duası aldığımız yapı, sağlık kurumlarımız. Sağlık kurumlarımıza destek konusunda da başta şehrimize adını verdiğimiz hayırsever babası İzzet Babamızı anmak şartıyla, hayırseverlerimizin çok büyük desteklerini alıyoruz. Buradaki açılışa da bir hayırseverimiz destek oluyor. Hayırseverlerimizle, sağlık hizmetlerini yürütenler arasında bir bağ kuruluyor. Bu irtibatları sağlayanlara da teşekkür ediyoruz. Şu an her yerde dua almamızı sağlayan sağlık teşkilatının tamamından Allah razı olsun”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Başhekim Erdal Dilekçi, açılışa katılanlara GETAT merkezini gezdirerek bilgiler verdi.