Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Emine Davarcıoğlu Köroğlu Festivali’ni anlattı

Emine Davarcıoğlu Köroğlu Festivali’ni anlattı
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, 14 Eylül’de başlayacak ‘Marka Şehir Bolu ve 6. Uluslararası Köroğlu Festivali’ hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Köroğlu Festivali 18 Ağustos’ta yapılan Köroğlu Koşusu ile başladı. Spor etkinlikleri, halk dansları, konserler ve birçok sanatsal ce kültürel etkinliği içeren festivalin resmi başlangıç tarihi 14 Eylül.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, festival programı hakkında detaylı bilgiler verdi. Davarcıoğlu; “Köroğlu Festivali sadece bir festival değil, hem sportif,  hem eğlence hem de kültürel ayağı olan bir festival.” diye konuştu.

14 DALDA SPOR ETKİNLİĞİ VE ÇOCUK TİYATROSU

Festivalin spor etkinlikleri ile Pazartesi günü başladığını söyleyen Davarcıoğlu; “Pazartesi günü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Belediyespor’a ait Abant İhtisas Kulübü ve Bolu Bisikletçiler Derneği ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz etkinlikler başladı. Bu etkinliklerin kupa ve madalyaları, festival arasındaki programlarda verilecek. Futbol, voleybol, basketbol, karate, tekvando, kickboks, güreş, atletizm, bisiklet, oryantiring, jimnastik, tenis, masa tenisi ve satranç dallarında etkinliklerimiz devam ediyor.

11 Eylül Salı günü ‘Köroğlu’ konulu bir konferansımız vardı. Türksoy bu konuda bizim iş ortağımız gibi oldu, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türksoy Genel Sekreteri Prof. Dr. Fırat Purtaş, Köroğlu ile ilgili bir konferans verdi bizlere.

13 Eylül Perşembe akşamı, Konya Türk Tasavvuf Müziği ekibi geliyor, semazen gösterisi ile birlikte kent meydanındaki sahnemizde olacaklar. Cuma günü festivalin tüm etkinlikleri başlıyor, gündüz etkinliklerinde daha ziyade, spor müsabakaları karşılaşmaları ve çocuklar için ‘Çocuk Tiyatroları’ Anıtpark’ta yapılacak.  Akşam etkinlikleri ise, büyük sahnede olacak.” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL ATEŞİNİ NECATİ ŞAŞMAZ YAKACAK

Bu yıl festival ateşinin yakılmasına Bolu’da kamp yapan Ampute Milli Futbol Takımı ve Necati Şaşmaz’ın katılacağını belirten Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu, “Festival ateşini bu sene Necati Şaşmaz ve ekibiyle birlikte yakacağız. Milli gururumuz Ampute Milli Takımı da festival ateşinin yakılmasında bizimle beraber olacaklar. Türki Cumhuriyetlerden Büyükelçiler gelecekler. Gana, Kıbrıs, Bulgaristan, Makedonya, Kırgızistan, ve Uygurlar gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden halk oyunları ekipleri gelecek. Halk oyunları ekiplerinin yanı sıra, kortej yürüyüşünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da bize eşlik edecek.

İlk gün, Atatürk Anıtına çelek bırakılmasından sonra, Necati Şaşmaz ile ‘Köroğlu Söyleşisi’ yapılacak. Ardından ‘4 Mevsim Bolu’ sergisi açılacak. Daha sonra Kültür Bakanlığı’ndan Nilgün Kızılcık konseri yer alacak. Ankara’dan yine bir Türk Dünyası Topluluğu olarak, Elmıra Şenduran hanımefendinin topluluğu gelecek. Festival programını hazırlarken, halkımıza kaliteli şeyler vermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı, sanatçılarımızı genelde Kültür Bakanlığı’ndan seçmeye özen gösteriyoruz.

İkinci gün spor müsabakalarımız ve çocuk tiyatrolarımız devam edecek. 15.30’da ‘Uluslararası Halk Oyunları’ gösterileri ile programımız başlıyor. Her yıl yaptığımız, Güzel Sanatlar Liseleri arası yaptığımız, ‘Köroğlu ve Bolu’ konulu resim yarışması, ödül töreni ve Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde sergi açılışımız var. 17.00’de Bolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ‘Ferfene’ adlı program ile sahne alacak. Bu program daha öncesinde çok beğeni almıştı. Sonrasında Seben ekibi bir gösteri yapacak. Ardından Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu Kafkas Ekibi gelecek. Daha sonra ‘Aşık Atışmaları’ gösterisi ve son olarak Kültür Bakanlığı sanatçısı Ayşe Aslanca’nın konseri ile ikinci gün sona ermiş olacak.

“FESTİVAL DÖRTDİVAN’DA DA DEVAM EDECEK”

İkinci gün, Köroğlu Festivali’nin bir ayağı da Dördivan’da devam edecek. Yöresel Halk Oyunları gösterisi ve Bolu Kaşık Oyunları ekibimizi solistleri ile birlikte göndereceğiz, orada da etkinlikler sürecek.

“ÇOK ÖZEL BİR DEFİLE”

Üçüncü gün yine spor müsabakaları ve çocuk tiyatrosu devam edecek. 15.00’da, Kent Meydanı’nda, Halk Oyunları gösterileri ile başlıyoruz. 17.30’da spor müsabakalarının ödül töreni var. Daha sonra Altındağ Belediyesi Seymen ekibi geliyor. Ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün defilesi var. Bu defile çok özel bir defile, Yunus Emre, Taptuk Emre, Ahmet Yesevi gibi Türk büyüklerinin 5’er dakika hayat hikayeleri ve yaşadıkları tarihte giydikleri giysilerin günümüze uyarlanmış halini içeren bir defile yapılacak. Sonra Aşık atışmaları ile devam ediyoruz ve en son Kubat konseri ile bitiriyoruz.

“KÖROĞLU OFF-ROAD TRİAL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BOLU’DA”

Etkinlikler bitmedi, 18 Eylül’de Atatürk Orman Parkı’na 3 tane ‘Pony’ cinsi at getireceğiz. 3 gün boyunca Çocuklarımız onlara binerler, eğlenirler. Daha sonra 22-23 Eylül’de Köroğlu Off-Road Trial Yarışları Türkiye Şampiyonası Bolu’da yapılacak. Yarışlar,  Çakmaklar köyünün üzerindeki Off-Road pistinde olacak. Son olarak 12-14 Kasım’da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 8. Uluslarası Köroğlu Sempozyumu yapılacak. Bu sempozyumda bu sene farklı olarak, Türk Dünyası’nda Köroğlu ve Müzik Kültürü konusu ele alınacak. Köroğlu, sazıyla sözüyle gönüllerde taht kurmuş bir kahraman. Onun müziksel yönünü de gün ışığına çıkarmak amacıyla böyle bir festival düzenledik. İnşallah yüzümüzün akıyla bu festivali de bitiririz. Halkımızı bu festivale bekliyoruz. Onların bizimle olması çok önemli çünkü her şey onlar için.” ifadelerine yer verdi.