Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP 95 yaşında

CHP 95 yaşında
Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle, CHP Bolu İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Partililerin bir araya geldikleri etkinlikler, CHP İl Başkanlığında düzenlenen kutlama programı ile başladı. Partinin kuruluşunun 95. Yılı nedeniyle pasta kesildi.

Burada açıklamalarda bulunan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün iki büyük eserine de sahip çıkıyoruz. Bu eslerden biri bugün tam 95 yaşında. Bizler, bizden sonraki kuşaklara bu eseri devrimlerine, ilkelerine sahip çıkarak ülkemize sahip çıkarak aktaracağız.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında düzenlenen kutlama programına, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan partililer katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, Cumhuriyet Halk Partisini sonraki nesillere aktaracaklarını ifade etti. Türkoğlu şöyle konuştu; “Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Milleti’ni kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimizin yetiştirdiği kurucu liderler, kurucu unsurlar, öyle sağlam temeller attılar ki, ülkemiz üzerinde uzun zamandır oynanan bütün oyunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti varlığını devam ettirmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir sözü, hepimizin kulaklarında bir küpe olarak durmaktadır. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün iki büyük eserine de sahip çıkıyoruz. Bu eslerden biri bugün tam 95 yaşında. Bizler, bizden sonraki kuşaklara bu eseri devrimlerine, ilkelerine sahip çıkarak ülkemize sahip çıkarak aktaracağız.

AKP iktidarının 16 yıldır Cumhuriyet değerleri ile kurucu değerlerler çok ciddi bir şekilde mücadelesi var. İşte o mücadeledendir ki, bugün Türkiye Cumhuriyeti hem bulunduğu coğrafyada yalnız, hem de çok büyük ekonomik sıkıntılarla uğraşıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ta 1920’lerde, 1930’larda değişik yerlerde, değişik söylevleri ile bugünümüze işaret etmiştir. Bugünün çözümünün Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu söylemiştir. Bizler uzun yıllar iktidar olamasak da, partimizin saygınlığı, kurucu değerleri gelecekte yine ülkemizi ve yurttaşlarımızı sırtlayacak, Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ışığında güzel günlere taşıyacak.”