Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN’İN ORGANİK NOHUTU SATIŞTA

SEBEN’İN ORGANİK NOHUTU SATIŞTA
Bolu’nun Çukurovası diye tabir edilen Seben’de Seben Belediyesi tarafından ekilen nohutların hasadı yapıldı. Tamamen organik olan nohutlar Seben Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.


Seben’de Kaşbıyıklar köyü civarında bulunan belediyeye ait arazilerde Seben Belediyesi tarafından nohut ekimi yapıldı. Tamamen organik olarak yetiştirilen nohutların hasadı yapılırken 20 ton tamamen organik nohut elde edildi. Bu nohutlar şimdi Seben Belediyesi tarafından satışa sunuldu.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “İlçemizde Kaşbıyıklar köyü civarında nohut yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Bu bölgede yaklaşık 100 dönümlük bir arazide oldukça kaliteli nohut yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bizde buradan yola çıkarak Seben Belediyemize ait arazilere 1 ton nohut ektik ve 20 ton nohut hasatı yaptık. Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz nohutları Seben pazarında, Bolu pazarından satışa çıkardık. Ayrıca vatandaşlarımız belediyemizin internet sayfasından yada direk belediyemize ulaşarak temin edebilirler. Elde ettiğimiz geliride ilçemizde çocuklarımızın eğitimi için harcayacağız” dedi.