Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Uluslararası Köroğlu Festivali Başlıyor

Uluslararası Köroğlu Festivali Başlıyor
Festival ateşini Necati Şaşmaz ve Ampute Milli Takımı yakacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Bolu’yu Köroğlu kültür ve turizminin en önemli merkezi haline getireceğiz”

Türk dünyasının kalbi ‘Tabiatın Kalbi’nde atacak. ‘Marka Şehir Bolu ve 6’ncı Uluslararası Köroğlu Festivali’ başlıyor. Köroğlu’nun diyarında her yıl düzenlenen ve artık bir gelenek haline gelen festival 14-16 Eylül 2018 tarihleri arasında çok sayıda konuğa ve renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festival, 14 Eylül’de sanatçı Necati Şaşmaz ve Ampute Milli Takımı oyuncularının festival ateşini yakmasıyla resmen başlayacak ve 16 Eylül’e dek Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nden geniş katılımla, sportif ve sanatsal faaliyetlerle devam edecek.

Türk dünyasının ortak değeri Köroğlu’nu doğduğu topraklardan tüm dünyaya ulaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Bu yıl Ağustos ayından Kasım’a kadar devam edecek kapsamlı bir etkinlik programı oluşturduk. Cesaretin ve mertliğin simgesi Köroğlu’nu spor müsabakaları, sempozyumlar, halk dansları topluluklarının gösterileri, konserler ve sergilerle anacağız. 6 yıldır her sene daha geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali sayesinde Köroğlu’nun tanıtılması anlamında büyük mesafe kat ettik. Köroğlu bizim topraklarımızda doğmuş, efsaneleşmiş olduğu kadar aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki akraba topluluklarımızla da ortak paydamız. İnşallah Türk Dünyası Uluslararası Köroğlu Parkımızın da tamamlanmasıyla Bolu’yu Köroğlu simgesi ekseninde bir birleşme noktası, Köroğlu kültür ve turizminin en önemli merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Köroğlu etkinlikleri spor müsabakalarıyla başladı

Bolu’da Köroğlu etkinlikleri Marka Şehir Bolu ve 6’ncı Uluslararası Köroğlu Festivali’nin resmi açılışından önce, 18 Ağustos’ta Ankara Hipodrom’da düzenlenen Köroğlu Koşusu At Yarışları’yla başladı. Etkinlikler 10-13 Eylül 2018 tarihleri arasında 11.00 ila 17.00 saatlerinde düzenlenecek Köroğlu Kupası Amatör Spor Müsabakalarıyla devam edecek. Futboldan basketbola, oryantiringden tenise çok sayıda karşılaşma Bolu Anıtpark’ta seyredilebilecek. Köroğlu etkinliklerinin bir diğer adresi de Bolu Belediyesi Nikah Salonu olacak.  11 Eylül Salı günü saat 14.00’te TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Pürtaş’ın Köroğlu konulu konferansı ile devam edecek etkinliklerde, 13 Eylül 2018 Perşembe günü saat 20.00’de Kent Meydanı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu Konseri ve Semazen Gösterisi izlenebilecek.

Festivale Necati Şaşmaz ve Kubat katılıyor

Marka Şehir Bolu ve 6’ncı Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak Belediye Meydanı’ndaki Köroğlu Heykeli önünde yakılan festival ateşini bu yıl sanatçı Necati Şaşmaz ve Ampute Milli takımı oyuncuları, resmi açılış günü olan 14 Eylül Cuma, saat 15.30’da birlikte tutuşturacak. Şaşmaz saat 17.30’da ise Kent Meydanı’nda ‘Türk Sineması ve Köroğlu’ konulu söyleşi kapsamında vatandaşlarla bir araya gelecek. Bolu’nun dört mevsiminin filmleştirildiği Dört Mevsim Bolu belgesel projesinden derlenen fotoğraflar ise Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde saat 18.30’dan itibaren görülebilecek. Dans ve tiyatro gösterileri, spor karşılaşmaları, yarışmalar ve aşık atışmalarıyla sürecek festivale ünlü sanatçı Kubat, türkü ve şarkılarıyla renk katacak. Festival, 16 Eylül Pazar günü saat 21.30’da Kent Meydanı’nda düzenlenecek Kubat Konseri’nin ardından gerçekleştirilecek havai fişek gösterileriyle resmi olarak sona erecek. Köroğlu etkinlikleri ise Köroğlu Offroad

Trial Yarışları Türkiye Şampiyonası ve 8’inci Uluslararası Köroğlu Sempozyumu ile 14 Kasım’a dek sürecek.

Yılmaz: “Türk Dünyası ile Bolu arasında maneviyat köprüsü oluşturuyoruz”

Kentte 75 bin metrekarelik alanda inşası devam eden Türk Dünyası Uluslararası Köroğlu Parkı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz “Köroğlu, Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyanın ortak halk kültürü. Biz parkımız aracılığıyla Köroğlu paydasında Türk Dünyası ile Bolu arasında bir maneviyat köprüsü oluşturmayı hedefliyoruz. Parkımız Türk dünyasının özelliklerini yansıtan bir değerler eğitimi, kültür, sanat, turizm, kongre ve spor merkezi olacak. Burada Köroğlu Müzesi, Türk Dünyası Araştırma ve Kültür Merkezi, kongre merkezi, spor ve at binme eğitimlerinin verileceği alan inşa ediyoruz. Köroğlu’nun Türk dünyası ülkeleri ve akraba topluluklarımızda halk kültürüne nasıl yansıdığını Bolu’dan tüm dünyaya anlatacağız. Bu amaçla Köroğlu’nun topraklarında düzenlediğimiz Uluslararası Köroğlu Festivalimize de Türkiye ve dünyadan tüm kardeşlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Köroğlu Heykeli’nin Ekim ayında açılması planlanıyor

Kazakistan’da yapımı tamamlanan ve parçaları Bolu’ya getirilmeye başlanan 21 metrelik Köroğlu Heykeli’nin ise Ekim ayında açılması planlanıyor. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un desteğiyle Bolu Belediyesi tarafından 2016 yılında düzenlenen ‘Köroğlu Heykeli ve Kaide Binası Uluslararası Tasarım Yarışması’nda birinci olan Kazak Mimar Yedil Tussibbekov ve Heykeltraş Murat Mansurov’un imzasını taşıyan heykel, kaidesiyle birlikte Bolu’nun her yerinden, hatta TEM Otoyolu’nda da görülebilecek.