Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜRETİM BOLU’NUN KAZANIMI KÂRI VE GELECEĞİDİR”

“ÜRETİM BOLU’NUN KAZANIMI KÂRI VE GELECEĞİDİR”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensupları ile birlikte Bolu Belediyesinin projelerini yerinde inceledi.


Bolu basınının tamamına yakınının bulunduğu gezide Başkan Yılmaz, projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Proje gezilerinde ilk durak Çaygökpınar köyü mevkiinde faaliyet gösteren Bolu Belediyesi Şantiyesi asfalt ve taş kırma üretim tesisiydi. Burada basın mensuplarına detaylı bilgiler veren Başkan Yılmaz asfalt ve taş kırma üretim tesisinin ardından Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayıklama Tesisleri, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, BOLÇEV Geri Dönüşüm, Düzenli Depolama Sahaları, Beton Boru Parke ve Büz Bordür Fabrikası, Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezini gezdirdi.

Üzerine yerleştirilecek dev Köroğlu heykeli ile 70 metre yüksekliğe ulaşacak olan kaide ve müze binasında gelinen son çalışmaları anlatan Alaadin Yılmaz, 40 ton ağırlığında, 30 metre yükseklikteki heykelin düzenlenecek Uluslararası Köroğlu Festivali’nden önce yerine konulması ve festivalde kaide ve müze binasının açılışının yapılması planlandığını belirtti ve son olarak Uluslararası Köroğlu Parkı’nda gazeteciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

“BÖLGENİN EN BÜYÜK TESİSİ”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, asfalt ve taş kırma üretim fabrikasının bölgenin en büyük tesisi olduğunu vurgulayarak 20 bin ton üretim yapıldığını vurguladı. Yılmaz; “Kırma eleme tesisi olarak özel sektör dahil bölgenin en büyük tesisi burası. Burada ikili bir sistem çalışıyor birisi Modern kırma sistemi bir de geleneksel kırma sistemi. Geleneksel kırma sistemi modern kırma sisteminin en son versiyonu. Ön kırmada taş kırma makinasına gidiyor bizim arzu ettiğimiz malzemelere ayrılıp taş kırma makinasının altında stoklanıyor. Sonrasında da mamul mal olarak depoya ya da nerede kullanılacak ise oraya gönderiyoruz. Yeni kurduğumuz geleneksel son sistem de malzemeyi direkt aşağıda silolarda biriktiriyoruz. Nakliye maliyetlerini bile arada hesaplıyoruz. Şu an günlük olarak 20 bin ton kapasiteli bir tesistir. İnşallah biz 15 bin tonun altına düşürmemek için çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu inanılmaz bir kazanımdır” diye konuştu.

“3 BİN TON ASFALT ÜRETİYORUZ”

Türkiye’de en ucuz asfaltını Bolu’da ürettiklerini kaydeden Yılmaz; “Diğer bir sistem ise asfalt fabrikasıdır. Bu asfalt fabrikasına ise taş kırma makinelerinden otomatik olarak malzeme alınır. Malzeme kırılırken çıkardığı sıcaklığı da biz orada kullanırız. Türkiye’de en ucuz asfaltı biz üretiriz. Otomatik sistem içerisinde kendi kırma sıcaklığını içinde değerlendiririz ve 3 bin tonluk depomuzda fuell oil’in en ucuz olduğu dönemlerde maliyetleri absorb ederiz. Aynı zamanda burada doğal gaz ile ısıtırız. Buraya özel doğal gaz hattı çektik. Çünkü asfalt şantiyeleri şehrin dışındadır. Şehir dışında da olunca doğal gazla çalışmaz oralarda fuel oil ile çalışır. Dolayısıyla maliyetler yüksektir. Bizim maliyetler o açıdan en ucuzdur. Sebebi malzemeyi en ucuza biz üretiriz. Asfalt plentimizde günde rahatlıkla 3 bin ton asfaltı üretip serebilecek kapasiteye sahip Bolu Belediyesi. İnşallah bu güç belediyenin geleceği ile ilgili çok önemlidir. Türkiye’de Bolu büyüklüğünde bir belediyede bu güce ulaşmak hayal bile değildir. Bu Bolu’nun kazanımı, kâr’ı ve geleceğidir” dedi.

“GÜNDE 4500 METREKARE ÜRETİM”

Başkan Yılmaz, Asfalt tesislerinde de son teknolojiyle üretim yapıldığını söyledi. Yılmaz, “Yollara döşediğimiz kaldırım taşlarının yapımını sağlayan iki fabrikamız var. Bunlardan bir tanesi 13 yıl önce kurduğumuz şu anki ise 3 yıl önce kurduğumuz fabrika. 13 yıl önceki teknoloji ile 3 yıl önceki teknoloji arasındaki farkı görebilirsiniz. Burası ful otomatik, robotların çalıştığı bir tesis. Günde 4500 metrekare üretim gerçekleşiyor. Aynı zamanda üretiliyor üretildikten sonra otomatik makine fırına götürüyor fırında bir gecede rutubette sıcaklıkta kalıyor ertesi gün kullanmaya hazır hale getiriyor. Bolu Belediyesi böyle bir konuma geldi. Bu fabrikaların ikisi de Türk malıdır.  Türkiye’nin geldiği konumu anlatması açısından da önemli. Laboratuvar ile buraları birleştirdiğimiz zaman dünyanın en kaliteli taşını üretmeye talibiz. Şu an onun üzerinde çalışıyoruz. Bunları yapmayı inşallah Allah bize yapmayı nasip edecek ve göreceğiz. Ülkemiz için çok önemli ama 15 yıl içerisinde geldiğimiz konumları gördüğümüzde şu anki geldiğimiz konumu ben bile hayal edemezdim. Ekibimden Allah razı olsun. Müthiş bir özveri ile bu noktalara geldik. Genel sistemi gördüğümüzde de Bolu Belediyesinin gücü ile yarışabilecek herhangi bir belediye olmadığını hissetmişsinizdir. Bu Bolunun gururudur” şeklinde konuştu.

“TÜRK DÜNYASININ EN ÖNEMLİ PARKI”

Köroğlu Parkı’nın Bolu’nun ve Türk Dünyasının en önemli parkı olacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Herkes buraya gelerek Bolu’yu izleyebilecek. Atatürk Orman Parkı göbekte, Karaçayır Parkı güneyde, kuzeydeki en önemli park da bu olacak. Türk Dünyası ile kucaklaştığımız bir park. 8 tane resmi devlet, 8 tane de özerk cumhuriyet var. Bu devletlerin tamamının burada kendi ifade edebilecekleri alan olacak. Atlı okçuluk, okçuluk, ata sporumuz güreş burada yapılacak. 24 saat çalışan bu parkta, yürüyüş yolları, koşu yolları, bisiklet yolları, ata binme alanlarının yanında aynı zamanda Türk Dünyasının müşterek hobileri ve spor dalları da burada yapılacak” diye belirtti.

“SOSYAL KÜLTÜREL SİYASİ PARK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köroğlu Park’ının, Bolu’dan Türk Dünyasına ses vereceğini belirtti. Yılmaz, “Bu parkı dizayn ederken 16 ülkeyle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Büyükelçilerle, kültür bakanlarıyla, başbakan yardımcılarıyla görüşüyoruz çünkü burada hangi alanın hangi ülkeye verileceği bile problem yaratabilir. Heykeltıraşımız daha çok tarihi büyükleri tercih etmişti, görüştük ve bunu kültürel büyükler olmasını sağladık. Türkiye’yi Yunus Emre temsil edecek. Azerbaycan’ı kimin temsil edeceğini bize bildirmeleri lazım. Türkmenistan, Özbekistan gibi 16 ülkenin bize bunları bildirmeleri gerekiyor. Bolu Belediyesi’nin bu alanı bir parka dönüştürmesi için uzun bir süreç geçirdiğimizi ama adım adım sonuca yaklaştığımızı belirtmek isterim. Bu park bittiğinde de Ankara’dan İstanbul istikameti boyunca buradan geçen herkes bu parkı görebilecek. Bu heykeli görebilecek. Bu heykel, boyut ve ebat açısından, kendi standartlarında, dünyada belli bir sıralamada. Kazakistanlı bir heykeltıraş yapıyor, heykelin alt tarafı yani kaide kısmı Kazakistan’dan geldi. Şuanda heykelin gelmesini bekliyoruz. Heykel 35 ton ağırlığında olduğu için, mevcut vinç sistemimiz buna müsaade etmiyor. İnşallah bunların hepsini Bolu halkı görecek. Türk Dünyasına buradan ses vereceğiz. Sosyal, kültürel ve siyasi bir park haline gelecek.

Daha sonra Nevruz’a başlayacağız. Türk Dünyasında Nevruz Tepesi sadece Bolu’da var. Bolu’yu simgeleştirmek için ortaya nasıl Köroğlu çıktıysa, Türk Dünyası için de Nevruz olacak.