Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN FİYAT DENETİMİ

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN FİYAT DENETİMİ
Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, Bolu’da faaliyet gösteren market ve işyerlerinde döviz kurlarındaki hareketlilik bahane edilerek mal ve hizmetlerin fiyatlarında haksız artış yapılmasına karşı denetim yapılıyor.


Bu kapsamda Bolu’da faaliyet gösteren bir firmada yapılan denetime Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi de katıldı.

Yapılan denetimde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerinde etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, mal ve hizmetlerin tüketiciye sunulmasında haklı gerekçe olmaksızın fiyat artışına karşın denetimlerin devam edeceğini ifade ettiler.

Yapılan denetimlerle ilgili Bolu Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinin "Haksız Ticari Uygulama Yasağı" başlıklı 28. maddesine göre, mesleki özenin gereklerine uymayan ve ulaştığı tüketicinin ekonomik davranış biçimini önemli ölçüde bozan ya da bozma ihtimali olan ticari uygulamalar yasaklanmış olup, 31.08.2018 tarihli ve 30521 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile anılan Yönetmeliğin bahsi geçen Ek-A Bölümüne; “19) Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak. ” Eklenmiştir. Bu itibarla son günlerde Döviz kurundaki dalgalanmaları ve girdi maliyetlerini bahane ederek, bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal ve hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılmasına karşın Ticaret bakanlığımızın başlatmış olduğu Denetimler çerçevesinde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü olarak geniş çaplı denetimler gerçekleştiriliyor.

Bolu Ticaret İl müdürlüğünün gerçekleştirdiği denetimlere Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi de bizzat katılmaktadır.”