Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI BAŞLADI

EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI BAŞLADI
İçişleri Bakanlığının talimatıyla trafikte güvenliği arttırmak amacıyla ‘EMNİYET KEMERİ ’ uygulamasına ağırlık verildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde uygulama yaptı.

Emniyet kemeri takmayan çok sayıda sürücüye trafik ekipleri ceza yazdı. Birçok araç sürücüsünün şehir içi trafikte genelde kısa mesafe olduğu için emniyet kemeri takmadığı tespit edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan araç sürücülerini şehirlerarası yollarda olduğu gibi şehir içinde de emniyet kemeri takmaları yönünde uyardı. Şehir içinde emniyet kemeri takılması alışkanlığının yapılacak denetimlerle kazandırılacağını ifade eden Çalışkan; “İster şehir içi ister şehirlerarası yollarda olsun aracımıza bindiğimiz andan itibaren sürücü ve yolcular olarak emniyet kemerimizi takacağız. Kısa mesafe bile olsa olası kazalarda emniyet kemeri hayat kurtarıyor. Yapılan araştırmalardan" emniyet kemeri kullanmanın kaza sonucundaki ölüm ve ağır yaralanma oranlarını %30 ile % 70 azalttığı anlaşılmıştır. Bundan sonra denetimlerimiz Sayın İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda şehir içi ve şehir dışında etkin bir şekilde devam edecek.  Ekiplerimiz tarafından denetimlerimizi artıracağız. Ayrıca MOBESE üzerinden de emniyet kemeri denetimleri yapılarak denetim deki ihlaller istisnasız  olarak yaptırıma dönüştürülecek” ifadelerine yer verdi.