Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AV YASAĞI BİTTİ, BALIK TEZGÂHLARI DOLDU

AV YASAĞI BİTTİ, BALIK TEZGÂHLARI DOLDU
1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla farklı balık çeşitleri tezgâhlarda yer almaya başladı.


Bolu’da balıkçılık yapan Yılmaz Çetintaş ve Engin Yıldız bu yıl denizlerin çok bereketli olduğunu, önümüzdeki günlerde fiyatların düşeşe geçeceğini belirttiler.

 Av yasağının sona ermesiyle palamut, hamsi, istavrit, mezgit ve uskumru, tezgâhlardaki yerini aldı balık tezgâhları şenlendi. Bolu pazarında balık tezgahlarında Palamutun tanesi 10 ile 12.5 TL, Hamsinin kilosu 12, Sardalye 10, İstavrit 15, Uskumru 15, Barbun 30 ve Mezgitin kilosu ise 15 TL’den satışa sunuldu.

“BALIKLARI ALMAK İÇİN ACELE EDİNİZ”

Bolu’da balıkçılık yapan Yılmaz Çetintaş, sezonun il balıklarını almak için vatandaşlara çağrıda bulundu. Çetintaş; “Bu yıl balık fiyatları oldukça düşük. Şu anda sezon açılışı itibari ile hamsi geçen seneki fiyatın yarısı. İstavrit aynı fiyat.  Palamut geçen seneki fiyatın üçte biri. Balık fiyatları çok uygun ve sezonun ilk balıkları tezgâhlardaki yerini aldı. Günlük taze balık bulunuyor. Bu yıl denizlerdeki balık durumunun çok iyi olacağı kanaatindeyim. Geçen seneye oranla bol palamut olacak. Hamside biraz sıkıntı olacağını düşünüyorum. Sezonun ilk balıkları tezgâhımızda sergileniyor. Günlük taze balıkları almak için acele ediniz” diye konuştu.

“BALIK ÇEŞİTLERİ ARTACAK”

Bir diğer balıkçı Engin Yıldız ise havaların soğuması ile balıkta bolluk yaşanacağını belirterek; “Şu an tezgâhlarımızda palamut, mezgit, istavrit var. Hamsi henüz pek yok. Tabi deniz suyu sıcak, sular biraz soğuduktan sonra balık çeşitleri artacak. Şu an palamut var 10 TL, istavrit 12 TL, mezgit 20 TL, barbun 20 TL. Şu an havalar sıcak olduğu için balıkta bir bolluk yok. İlerleyen günlerde havalarında soğumasıyla balıkta bolluk olur. Bu sayede inşallah halkımıza ucuz balık yedirme fırsatımız olur. Balığa şu an halkımızı rağbet göstermedi ancak okullar açıldıktan sonra satışların artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

.

Etiketler: