Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇARIKCI AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

ÇARIKCI AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Boluspor, Spor Toto 1’nci ligin 4’ncü haftasında deplasmanda Afjet Afyonspor’u 1–0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın ardından Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Boluspor, Spor Toto 1’nci ligin 4’ncü haftasında deplasmanda Afjet Afyonspor’u 1–0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın ardından Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

“‘AFJET’ AFYONSPOR’DA MÜTHİŞ BİR KAYNAK OLMUŞ”

Boluspor’un son oynadığı Afjet Afyonspor galibiyetinden dolayı oyuncular ve teknik heyeti kutlayarak sözlerine başlayan Çarıkcı; “Bu hafta dördüncü maçımız olan, ligin yeni takımı Afjet Afyonspor karşısında iyi mücadele edip üç puan ile sahadan ayrıldı. En başta bizleri ağırlayan Afjet Afyonspor Başkanı Salih Sel’e teşekkür ediyorum. İyi bir takım olmuşlar. Onlarda iyi mücadele ettiler. Boluspor’un dünkü galibiyetinden dolayı teknik heyetimiz ve futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Futbolda devamlılık esastır. Afjet Afyonspor bundan dört sene önce Bölgesel Amatör Lig’deyken bir anda ‘Afjet’in müthiş bir kaynak olmuş. Afyonspor, Afjet ile birlikte Afyon Valisiyle devlet ortaklı bir Kulüp olmuş. Şuanda 8 Yönetim Kurulu üyesi var. Kulüp Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı, Belediye Başkanı ve Vali’nin olduğu bir Yönetim Kurulu. Afjet Afyonspor her sene başarı gösteriyor. 13 tane futbol sahası yapılmış. Bu sahalarında orada spor turizmine faydalarını gördük” dedi.

“TABİRİ CAİZSE; BOLUSPOR İÇİN DİLENEREK BUGÜNLERE GELDİK”

Ligde bulunan bazı takımların kapanma eşiğine geldiğine dikkat çeken Başkan Çarıkcı; “Dün transferin son günüydü. Eskişehirspor Kulüp Başkanı bizi Berkay Dabanlı için aradı. ‘800 Bin Euro alacağı var’ dedi. Bizde Berkay’dan rica ettik, zorladık. Bu Kulüpler kapanmasın, Türk Kulüpleri kapanmasın. Sağ olsun Berkay Dabanlı’da 800 Bin Euro alacağını 1 sene ertelemesine rağmen maalesef olmadı. Hem Eskişehirspor, hem Kardemir Karabükspor hemde Tetiş Yapı Elazığspor kulübü şuanda tahtayı açamadılar. Bir tanesi Eskişehirspor, ETİ firmasının olduğu büyük bir vilayet. Bir tanesi başta Mehmet Ağar’ın memleketi Elazığspor. Bir tanesi; arkasında Kardemir gibi Türkiye’nin en büyük devi olan Karabükspor. Bu takımlar gençler ile mücadele edecek. Bizlerde Bolu’da iş adamıyız. Bugüne kadar bu kulübü tırnaklarımızla 280 firmaya tabiri caizse ‘dilenerek’ hiçbir siyasi yardım almadan ve tasarruf yaparak bugünlere geldik. Bundan ben pişmanlık duymuyorum. 280 firmayı her sene gezmem bana mutluluk veriyor. Her sene o insanların yanına gidip sohbet etmek, çay içmek bana onur ve gurur veriyor. Boluspor için her sene enerjimizi, vaktimizi veriyoruz. Yeter ki Boluspor örnek verdiğimiz bu 3 kulübümüz gibi olmasın” ifadelerini kullandı.

“4’TE 4 YAPTIK, KİMSEDEN NE TELEFON VAR, NE MESAJ”

Takımın lige müthiş bir giriş yaptığını ancak kimsenin arayıp sormadığını ifade eden Çarıkcı; “Türkiye’de şuanda tek biz Türk Lirası olarak ödeme yapıyoruz. Bütün deplasman masraflarımızı Boluspor Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ödüyor. Son Afjet Afyonspor deplasmanı masraflarını Profesyonel Futbol Şube Sorumlumuz Hakkı Öztabağ, Tesisler Başkanımız Sabahattin Yamaner ve İş Adamı Alper Altuntaş karşıladı. Ligde 4’te 4 yaptık daha kimseden ne telefon var, ne mesaj var. Çoğu illerde, çoğu makamlar böyle kulüpleri olsa gurur duyar ama bizde böyle bir heves yok. Zaten telefon beklemiyorum. Böyle bir beklentim yok. Çünkü ona göre bütçemizi yaptık” dedi.

“32 YILDAN BU YANA BOLUSPOR İÇİN HİZMET EDİYORUM”

32 yıldır Boluspor’da çeşitli görevlerde bulunduğunu dikkat çeken Çarıkcı; “32 yıldan bu yana Boluspor için hizmet ediyorum. 10 yılı Başkan olarak. Bazen görüyorum ki, sanki bu işi çok iyi bilenler, bu işten çok iyi anlayanlar; yalan ve iftira dolu haberler ile televizyonlarda ahkam kesiyor. Aslında televizyon sahibinin de bu konuda uyarılması gerek. Orada yalan haberler yapmakla kendisi bunun vebaline girer. Bu konuda da Bolu’daki taraftarlarımız ve basınımız durumları bilmekte. İnşallah onlarda bunları yapmaktan vazgeçer. Necip Çarıkcı’nın karşısına geçtiğin zamanda gözünün içine nasıl bakar merak ediyorum insanları. İnşallah bunlar artık kendilerini toparlar” dedi.

“FRANCK ETOUNDİ BOLUSPOR’A HAYIRLI OLSUN”

Boluspor’un son transferi Etoundi ile de açıklamalarda bulunan Başkan Çarıkcı; “Salı günü sezon başında çok istediğimiz, Kasımpaşa’dan takip ettiğimiz ve Sait Hocamızın da istediği Franck Etoundi ile prensipte anlamıştık. Çarşamba günü ise imzayı attık. O da Pazartesi günü Bolu’da olacak. Tekrar kendisiyle görüşeceğiz. Etoundi Bolusporumuza hayırlı olsun” dedi.

“UMUT MERAŞ’I PARA İÇİN GÖNDERMEDİM”

Boluspor’dan Bursaspor’a transfer olan Umut Meraş hakkında da bilgiler veren Çarıkcı sözlerini şöyle noktaladı; “Umut Meraş Boluspor’a 17–18 yaşında gelmiş ve 3–4 yıldan bu yana Boluspor’da çıkış yapan bir kardeşimiz. Transferde bu sezon son günlerde yoğunluk oldu. Hatta biz Umut Meraş’ı sezon başında satarız ve Caner Cavlun ile devam ederiz diye planlıyorduk. Prensip anlaşması yapmıştık. Çünkü bizim bu sezon Umut Meraş’ı satma beklentimiz vardı. O da artık Süper Lig’de oynamak istediğini belirtmişti. Umut Meraş’ın transferi gecikince Caner Cavlun bizden müsaade istedi. Kendisi Hollanda’ya FC Emmen takımına imza attı. Daha sonra Umut Meraş transferi için Galatasaray devreye girdi, Göztepe devreye girdi, Yeni Malatyaspor devreye girdi ama hiç kimseden daha sonra haber gelmedi. Her halde Galatasaray tercini Akhisaspor’lu Ömer’den yana kullandı. Ama sonuçta benim şahsıma gelen bir şey olmadı. Transferin son günü Bursaspor Kulübünde bir hareketlenme oldu. Samet Aybaba’nın Umut Meraş ile ilgili bir isteği olmuş. Emre Kılınç’ta da bu olay vardı. Umut Meraş’ta da aynısı oldu. Oyuncunun kendi menajeri ve en yakın akrabaları maalesef bu futbolcular hep peşindeler. Herkes futbolcu üzerinden para kazanmak istiyor. Perşembe günü bu ekip Bolu’ya gelmiş. Beni bulamayınca Afyon’a geldiler. Umut Meraş’ta Sait Hoca ile görüşüyor ve Bursaspor’da oynamak istediğini söylüyor. Tabi bunların hepsi son dakika olduğu için kabul etmedim, edemem. Maalesef Umut Meraş’ta sezon başından bu yana hep transferini konuşuyordu. Umut Meraş’ın son dakika gidişi para için olmadı. Kesinlikle ben Umut Meraş’ı para için satmadım. Çünkü Boluspor bu sene şampiyonluğa oynuyor. Umut Meraş’ı biz 2 Milyon TL için 4 aylık bir evrak aldık ve birde %20 bir sonraki satışından pay alacağız. Umut Meraş’ı vermemiz bir bakıma takım açısında üzülüyorum ama bu tür futbolcuların Süper Lig’e gitmesi Boluspor’un değerini artırıyor. Her sene 1-2 futbolcu Süper Lig’e göndermemiz bizim açımızdan da önemli. Hem Bursaspor’a, Hem Türk Futboluna bu transfer hayırlı olsun.”