Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ZAFER BAYRAMI’NA ALTERNATİF KUTLAMA

ZAFER BAYRAMI’NA ALTERNATİF KUTLAMA
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Teşkilatı ve sivil toplum örgütleri, Anıtpark’ta alternatif kutlama töreni düzenledi.

Kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Vatan Partisi temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle alternatif bir kutlama töreni düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi ve sivil toplum örgütleri, Anıtpark’taki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi, Emekli Subaylar Derneği, Bolu Kadın Dayanışması, Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği’nin çelenk bıraktığı törende konuşmalar yapıldı.

Törende ilk olarak konuşan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı, Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bu Meydan Muharebelerinin kazanılmasında verilen emekleri, akıtılan kanları ve alın terlerini yeni nesillere hiç yılmadan anlatmalıyız. Zira O kara günleri bilmeyen bir millet vatanın, devletin, bayrağın ve özgürlüğün kıymetini bilemez. 30 Ağustos Zaferi; 1000 Yıllık Türk yurdu Anadolu’yu istila etmek isteyen emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919 “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla yola çıkılan Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı ulusunun inanç ve azminin zaferidir. 96 yıl önce öldüler, bittiler denilen Türkler Anadolu’nun ortasında, bir yıl içinde iki büyük meydan muharebesini kazanarak bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuşlardır. Bu zafer; Yüce Türk Ulusunun Hürriyet ve İstiklal uğrunda, Türk Birlik ve beraberliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyetinin neler yapmaya muktedir olduğunun göstergesi eşsiz bir zaferdir. Bu zafer; Emperyalist güçlerin işgalinden 3 yıl 3 ay sonra İzmir başta olmak üzere, Ege’nin tüm şehir ve kasabaları, köyleri düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu zafer; Modern ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin Dünya devletleri arasında yer almasını sağlayan aydınlık yolu açmıştır. Dünya barışına katkıda bulunan ve verilecek her türlü görev için daima hazır bulunan Türk Ordusu bu gücünü tarihten gelen asaletinden, Yüce Türk Ulusunun güveninden çağın teknolojisiyle donatılmış, modern silah ve bilgi sistemlerini etkin kullanabilen eğitimli muharip gücüyle sahip olduğu üstün cesareti ve sarsılmaz disiplininden almaktadır. Türk ordusu Türk Sancağının şanını canından aziz bilerek Vatan, Cumhuriyet ve Vazife uğrunda hayatını seve seve vermeye ant içmiş Subayıyla, Astsubayıyla, Erbaş ve Erleriyle daima ulusun emrinde ve hizmetindir. 30 Ağustos 1922 de Kazanılan bu zafer şanlı ordumuzun yazdığı Destanlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer Kahraman Ordumuzun Cesaret ve Fedakârlığı sayesinde kazanılmıştır. Bu güzel Vatanı Canları ve Kanları pahasına bizlere emanet eden başta En Büyük Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tüm Şehit ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum”

Kıbrıs Gazisi Em. P. Kd. Bnb Ahmet Şerafettin Yamaner’in ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos Zaferi ile sadece Türk toplumuna değil, mazlum devletlere örnek teşkil etti” ifadelerini kullandı. Türkoğlu; “Atatürk’ün fikirlerini yürekten benimsemiş, Atatürkçü ideolojiyi anlayan bizler, ülkemiz için son derece önemli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir araya geldik. Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milleti için değil, ezilen bütün uluslar için son derece güç şartlarda, büyük mücadelelerle bu milleti zafere ulaştırdı. Mazlum bir sürü millete örnek teşkil etti.” dedi.

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ, PARTİLERİ YOK SAYAN SİZSİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi ve Sivil Toplum Örgütlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan söz eden Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “Bizler, geleceği çok iyi analiz eden, bugünleri çok iyi gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini benimsemiş insanlarız. Bu düşünce ile milletimize hizmet etmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımız, tıpkı kurtuluş mücadelesi gibi onurlu bir mücadeledir. Yabancı güç odaklarına boyun eğmeden, ekonomik sıkıntılarla bu mücadeleyi veriyoruz.

Ses düzeneği ile ilgili sıkıntılar var. Geçmiş etkinliklerimizde Bolu Belediyesinden ses düzeneğini rica ediyorduk, onlar da sağ olsun bu konuda bize yardımcı oluyorlardı. Bolu Belediyesi, Bolu’da yaşayan herkesin belediyesidir, Bolu Belediye Başkanı da herkesin başkanıdır. Yalnızca bir zümrenin, bir siyasi partinin Belediye Başkanı değildir. Bugün kendisini tekrar aradık, bize söylediği şey şu: “Devlette iki tören olmaz” Bırakın bu işleri, devlette iki töreni uygulayan sizsiniz. Sadece kamu kurumlarına, Atatürk anıtına çelenk koyma anlayışını getiren sizsiniz. Sivil toplum örgütlerini, partileri yok sayan sizsiniz. Bu sebeple bu ayrılığı başlatan sizleri protesto ediyoruz. İnanıyorum ki, bundan sonra cumhuriyetçi, Atatürkçü belediyelerle, herkesi kucaklayan bir anlayış hem Bolu’ya hem birçok ilimize hakim olacak” şeklinde konuştu.

“AKP, EMPERYALİSTLERE KARŞI MÜCADELE VERDİĞİNİ İDDİA EDİYOR”

Yaşadığımız ekonomik kriz hakkında, hükümetin tutumunu değerlendiren Türkoğlu; “Değerli dostlarım, AKP zihniyeti memlekette, emperyalistlere karşı bir mücadele verdiğini iddia ediyor. Yaşanan ekonomik sıkıntıların faturasını başkalarına çıkartıyor ama herkes gayet iyi biliyor ki, bugün yaşadığımız sıkıntıların temeli, AKP iktidarının eseridir. Eğer bu konuda samimilerse, dönüp kuruluş aşamasına iyi baksınlar. Kuruluşumuz, kurtuluşumuzun anahtarıdır. Onlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten uzaklaştıkça, devrimlerinden kaçtıkça, bu memleketi inancımıza demiyorum, Arap kültürüne mahkum etmeye çalıştıkça, bu memleketin gidişatı ne yazık ki iyi değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, farklı zamanlarda, farklı yerlerde yaptığı nutuklarla, bugününün orta doğusunu, net bir şekilde tarihe not olarak düşmüştür. Hepinizi büyük bir saygıyla selamlarken, şuan aramızda bulunmayan sayın İl Başkanım Hüseyin Kazım Karsu’nun selamını iletiyorum, Zafer Bayramınızı en derin duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın söz aldığı törende Özcan; “30 Ağustos Zaferi, 20.yy’da, emperyalizme karşı kazanılan bir zaferdir” dedi.

Özcan; “30 Ağustos’un bir önemi var. 30 Ağustos, tarihimizde kazandığımız ilk savaş değil ama biz onu milli bayram olarak kutluyorsak bunun çok özel bir sebebi var. 30 Ağustos Zaferi, emperyalizme karşı 20.yy’da kazanılan ilk ve net bir zafer. Bu anlamda dünya milletlerine örnek olmuş, bağımsızlık peşinde koşan, birçok ülkenin de kahramanlık hikayesinin yazılmasına önemli katkı sunmuştur.

“İNANÇLI BİR ORDUYA SAHİPMİŞİZ Kİ, ZAFERİ KAZANMIŞIZ”

Geçen yıl, sayın genel başkanımızla, Ankara’dan İstanbul’ yürümüştük. Hazirandı, sıcak bir havaydı. 500 kilometrelik yürüyüşü 26 günde tamamlamıştık. Bugün albayımız bir şey anlattı; 30 Ağustos Zaferinde, ordumuz 10 günde 500 km mesafe kaydetmiştir. Hem de katırlarla, kağnılarla. Belki de dünya tarihinde bir ilk olmuştur. Bu kadar inançlı bir orduya sahipmişiz ki bu zaferi kazanmışız” şeklinde konuştu.

“OSMANLI ZİHNİYETİ İLE BUGÜN Kİ ZİHNİYET AYNI”

Dönemin Osmanlısı ile bugün ki hükümetin aynı zihniyette olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; “O günkü zihniyetin böyle bir milli mücadeleyi verecek ne inancı var ne de isteği” dedi. Özcan; “Bu bayram vesilesiyle sabah aklıma bir şey geldi; bizler bu milli mücadele sürecindeyken Osmanlı’nın başında bulunanlarla, bugün başımızda bulunanların ortak bir zihniyete sahip oldukları aklıma geldi. O zamankiler de işbirlikçiydi, bunlarda işbirlikçi. O zamankiler de şahsi menfaatler için milli menfaatleri satıyorlardı, bugün bunlar da aynı şeyi yapıyor. Onlar da korkaktı, bunlar da korkak. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çıkmış, yoksa o günkü zihniyetin böyle bir milli mücadeleyi verecek ne inancı var ne de isteği var. Allah bizi büyük bir beladan korumuş.

“ALLAH, BU BELADAN TEZ ZAMANDA KURTARSIN”

Tuhaf bir iktidar, darbe girişiminden sonra sanki yıllarca kol kola yürümemişler gibi bizi FETÖ’cü ilan etmeye kalktı. Bölücü terör örgütü ile kirli pazarlıklar yürüttü, sonra bizi terör örgütü ile yan yana yürümekle suçladı. Daha 3 yıl önce; “bu solcuların en büyük sorunu Amerikan düşmanlığı, bunlar bu kafayla iktidar olamaz” derken, bugün neredeyse bizi Amerikancı, kendilerini de anti-emperyalist ilan ettiler. Mustafa Kemal Atatürk, zamanın en büyük milletlerine karşı bu mücadeleyi yapmış, sen milli parayı koruma mücadelesini bile yapamıyorsun. Tek duam var; Allah, bu beladan Türkiye’yi tez zamanda kurtarsın.