Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KIŞ BAŞLANGICINA KADAR PAHALI”

“KIŞ BAŞLANGICINA KADAR PAHALI”
Son günlerde market rafları ve pazar tezgahlarında fiyatıyla en dikkat çeken ürünlerin başında limon geliyor. 1 kilogram limonun fiyatı bazı yerlerde 6-7 TL’ye satılırken, bazı yerlerde ise 10 TL’yi buldu.


TÜİK'in 2018 Temmuz ayı için yayınladığı fiyat artışı listesine göre tezgahlarda limonun fiyatı 12.86 oranında artmış durumda. Maliyetlerin fazla olması ve talep artışı ise pazar tezgahlarında fiyatlar etiketlere yansıdı.

Toplanan limonun kağıda sarılarak depolandığını dile getiren Pazarcı esnafı Seçkin Yılmaz geçtiğimiz haftadan bu yana artış gösteren limon fiyatlarını değerlendirdi. Yılmaz; “Geçtiğimiz hafta sonu bu zamanlar yatak limon vardı. Yatak limon dediğimiz kâğıda sarılır bekletilir. Oda bir sene boyunca ihtiyaca göre gün geçtikçe zamanla azalır. O yüzden bir sene beklediği için içinde çürükler olur, fiyat artışı, talep artışı olur. Bu bakımdan limon kışın başlangıcına kadar biraz daha pahalı olur.  Şu an biraz düşüş var çünkü yeni limon çıktı eski limon biraz daha azaldı. Geçen hafta 7 TL bu hafta 5 TL’ye çekildi. File limon 4 -5 TL civarındaydı bu hafta 3,5 TL’ye satıyoruz. File limon ile normal limon arasındaki fark yok, kalite aynı. Vatandaşa seçme avantajı sunuyor sadece. İstediği kadar ihtiyacı doğrultusunda alabilir. Kiloya tekabül edersek şu an file limon biraz daha pahalıya gelir. Yatak limonlar kâğıda sarılır ve kasalanır. Maliyeti fazla olduğu için onun kilosu da 10 TL’ye kadar çıkabilir. Bu işler maliyete, işçiliğe bakar bundan dolayı masraflı olur. Limonların fiyatı gün geçtikçe düzelir, düşer” diye konuştu.