Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BU KURALA UYMAYANLAR YANDI

BU KURALA UYMAYANLAR YANDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik kazalarına ilişkin yaptığı açıklamada bu bayram tatilinde trafik ekiplerinin ceza öncelikli bir tavır ortaya koymadığını, sürücüleri önce uyardığını dile getirdi.

 İçişleri Bakanı Soylu, "Vatandaşlara bir haberim daha olacak. Darılmaca gücenmece yok. Bu acıları bir daha çekmek istemiyoruz. Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sıkı tedbirler uygulayacağız. AB standartlarına uyma konusunda arkadaşlarımıza net talimatım var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darılmasın, gücenmesin" dedi. 

Soylu, bu bayram tatilinde trafik ekiplerinin ceza öncelikli bir tavır ortaya koymadığını, sürücüleri önce uyardığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Vatandaşlara bir haberim daha olacak. Darılmaca gücenmece yok. Bu acıları bir daha çekmek istemiyoruz. Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sıkı tedbirler uygulayacağız. AB standartlarına uyma konusunda arkadaşlarımıza net talimatım var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darılmasın, gücenmesin. Çünkü karşı karşıya kalacağımız yoksunluk, Allah muhafaza ölümler, aynı zamanda vücutta kalıcı hasar bırakan yaralanmalı kazalar bize daha büyük ve atlatılması zor tecrübeler bırakıyor. Onun için bayramdan sonra tüm trafik ekiplerimiz emniyet kemeri konusunda ciddi tedbirler yapacaklar. Yıl sonuna kadar emniyet kemeri takma oranımızı önemli bir ölçüde artıracağız, hedeflerimizde var. Bu hedeflerimiz çerçevesinde ulaşmayı düşünüyoruz. Bunun milletimizin sağlıklı şekilde trafikte bir yerden bir yere intikalinde büyük bir faydası olacağını da düşünüyoruz.”

Bakan Soylu, açıklamasının ardından “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında uygulama noktasında durdurulan araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür hediye etti. 

 

Etiketler: