Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Mengen’de ‘Yöresel Giyim Şenliği’

Mengen’de ‘Yöresel Giyim Şenliği’
Mengen’de yöresel giyim kültürünü yaşatmak, tanıtmak ve yeni kuşaklarla aktarmak üzere Yöresel Tatlar ve Giyim Kültür Şenliği düzenlendi.


Yöresel giyim kültürünü yaşatmak, tanıtmak, unutulmaya yüz tutmaya başlayan giyimlerin sandıklardan çıkarılıp insanlara sunulması ve yeni kuşaklarla paylaşılması amacı ile Mengen’de giyim şenliği gerçekleştirildi.

Yöresel giyim şenliği adı ile Mengen’de bir araya gelen Mengen halkı, davul zurna eşliğinde bölge oyunları ile Konak Köyüne kadar eğlenceli bir şekilde yürüdüler.

Hemen her köyden kadın ağırlıklı yöresel giyimli çok sayıda insan Konak Köy meydanında toplandı.

Programın sunuculuğunu emekli öğretmenlerden Leyla Aydoğan yaptı. Açılış konuşmasını şenlik düzenleyicilerden İsmail Karataş yaptı.

“HALKIN TALEBİ BUNU GETİRDİ”

İsmail Karataş yaptığı konuşmada, “Kültürümüzü sürdürmek, yeni nesillere aktarmak için toplanmanın zamanının geldiğine inandık. Birlikte karar verip “yöresel elbiseni giy, gel şenliğe renk ver” sloganı ile halk hareketi olarak şenliğimize karar verdik.” dedi.

Ardından Mengen Folklör ekibi gösterisini yaptı. Mengenli şairler Durmuş Erol ve Ramazan Türkmen’in Mengen için yazdıkları şiirler dinlendi.

Daha sonra şenliğe katılanların yapmış olduğu defile, büyük ilgi gördü.

“Yöresel elbiseni giy, şenliğe renk ver” sloganı ile ülkemizin ve dünyanın her tarafından gelen katılımcılar tanışma kaynaşma ve elbiselerini karşılaştırma fırsatı buldular.

Yöresel müziklerle uzun süre bölge oyunları sergilendi. Sandıklardan çıkarılan ve bir asrı geçen giysiler giyim kültürünün güzelliğini gözler önüne serdi.

ŞENLİK AĞASI SEÇİLDİ

Şenlikte erkek yöresel elbise giyenler arasında “Şenlik Ağası” yarışması düzenlendi. Erkek yöresel elbise giyenler sırayla halkın arasında yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında yapılan alkış düzeyine göre “Şenlik Ağası” belirlendi. Erkek yarışmacılar arasından Hüseyin Varlık ve İsmail Karataş Şenlik Ağaları olarak seçildi.

Program dahilinde katılımcılara yemek ikram edildi.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Katılımcılara teşekkür edilerek yapılan sertifika töreninin ardından Mengen yöresel davul zurna ekibi eşliğinde eğlencelere devam edildi.

Etkinliği düzenleyen mengen.gen.tr ve İsmail Karataş, ev sahipliğinden dolayı Konak köyüne ve program katılımcılarına teşekkür etti.