Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BIÇAKÇILARIN KURBAN BAYRAMI MESAİSİ

BIÇAKÇILARIN KURBAN BAYRAMI MESAİSİ


Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bıçakçılar da bayram mesaisine başladı. Vatandaşların kurbanlarını keserken sıkıntı yaşamamaları için kaliteli bıçaklarını hazırlayan bıçakçılar, diğer yandan da bıçak bileme işlerini de yetiştirmeye çalışıyor.

Kurban keseceklere önemli uyarılarda bulunan bıçak ustaları, kurbanın kesileceği bıçakların büyük olması gerektiğine dikkat çekerek, her işlem için farklı özelikte bıçakların olması gerektiğini söyledi. Öte yandan, bıçakçı esnafı kaliteli bir bıçak fiyatının 25-40 TL arasında değişiklik gösterdiğini belirtti.

“BIÇAK BİLEMEDE YOĞUNLUK VAR”

Yıllardır Bolu’da bıçakçılık yapan Ahmet Kebapçıoğlu, vatandaşların bıçak işini genelde son günlere bıraktığını son günü beklemelerine gerek olmadığını söyledi. Kebapçıoğlu; Kurban kesecek vatandaşlarımızın kesme bıçağı ayrı, yüzme bıçağı ayrı, et sıyırma bıçağı ayrı olması gerekir. Kendi rahatlıkları açısından bunlara dikkat edilmeli. Kesim yapacakları, yüzecekleri bıçakların keskin olması lazım. Piyasada satılan bir sürü marka bıçak var. Onlara değil de uygun olan markaları seçmeleri gerekir. Bıçak bilemede yoğunluk var. Halk olarak bayrama tam sıkıştırıyoruz, üst üste hepsi geliyor. Bunu 15-20 gün öncesinden hazırlatırlarsa daha iyi olur. Ayrıca, Kurban bayramının Tüm İslam alemi ve Bolululara hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

“3- 4 ÇEŞİT BIÇAK ALMALARI GEREKİR”

Bıçakçı esnafı Arif Dadıç ise kurbanda kullanılacak bıçakların çeşitlilik gösterdiğine değinerek; “Deri kesime, kafa yüzme, et doğrama, kemikleri sıyırma bıçaklarımız var. Vatandaşların 3- 4 çeşit bıçak almaları gerekir. Caminin önünde, hayvan pazarında, kahvehanelere kadar bıçaklar geliyor ama kaliteleri nasıl bilmiyorum. Biz bıçakçı olduğumuz için orijinal bıçak satarız. Bize gelenler de tercihen bizi bilip gelirler. Garantilidir bıçaklarımız. Boyutlarına bakarlar, vatandaş kendisine göre alır” diye konuştu.