Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

10 bin yıllık buğday hasat edildi

10 bin yıllık buğday hasat edildi


Bolu Belediyesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Seben Belediyesi, Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Tarım İl Müdürlüğü tarafından geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve Seben ilçesinde yetiştirilen ıza buğdayının coğrafi işaretinin alınmasının ardından ekilen tarlalarda hasat yapıldı. Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ hasada bizzat katıldı.

Iza buğdayının, bölgede yetişen ve tarih serüveni boyunca genleri değişmeyen bir tür olduğunu belirten Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Şu an Iza buğdayından yapılan bulgur ve ekmek hem şişkinlik yapmıyor hem de şişmanlatmıyor. Iza buğdayının bulguru ve ekmeği çok özel” şeklinde konuştu.

SU DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜLECEK

Öte yandan Iza buğdayına büyük önem veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu beldesinde su değirmeni inşa etmeye başladıklarını aktararak, “Bu buğdayları da kendi su değirmenimizde öğüterek, hiç katkısız inşallah kendi unumuzla mamullerin üretimini yapacağız. Coğrafi işaret aldıktan sonra da belki de gelecek sene ıza buğdayının il genelinde ekimi sağlanacak. Bunun tamamının alımını Bolu Belediyesi olarak garantileyeceğiz.” diye konuştu.

Etiketler: