Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU SAĞLIK SEN GENEL KURULU YAPILDI

BOLU SAĞLIK SEN GENEL KURULU YAPILDI


Sağlık-Sen Bolu Şubesi 4'üncü Olağan Genel Kurulu, ilimizde bulunan bir otelde yapıldı. Genel Kurula tek listeyle giren Sağlık- Sen Bolu Şubesi mevcut başkanı Sami Yılmaz yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. 

Genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Memur-Sen Bolu Şubesi Başkanı Ahmet Koçak, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı diğer sendika Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri, davetliler ve delegeler katıldı.

Genel Kurul Divanın oluşumu Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşması ile devam edilen genel kurulda Faaliyet Raporu, Denetim Raporu ve Mali Rapor okunarak tüm delegasyonun onayı ile kabul edildi.

Seçime tek liste halinde giren mevcut Başkan Sami Yılmaz güven tazeleyerek tekrar Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanlığına seçildi.

Genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payları, 3600 ek gösterge ve yeni ekonomi yaklaşımını değerlendirdi.

“YIPRANMA PAYI TARİHİ BİR KAZANIMDIR”

Metin Memiş, yıpranma payından 350 bin kişinin faydalandığını belirterek; “Sağlık çalışanlarının yıpranma payı konusunda 4 yıldır verilen bir mücadele var. Bu mücadele Sağlık- Sen ailesi olarak bizim tarafımızdan “sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gerekir” talebi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılmıştı.  Yeni Türkiye’nin yeni döneminde kanun düzenlemesi ile yıpranma payının 350 bin sağlık çalışanına verilmiş olmasını önemsiyoruz. Ancak eksikleri var. Geçmişe dönük olması kapsam bakımından yardım hizmetler, genel değer hizmetler ve teknik hizmetler sınıfını kapsamamış olması ve Cumhurbaşkanımızın verdiği 6 yıla bir şekli ile sıkıntıları var. 350 bin arkadaşımızın daha doğrusu sağlık çalışanlarının yıprandığını ifade edip bu noktada bu sonucu elde etmek tarihi bir kazanımdır, hak elde etmedir. Bu anlamda adımımızı eşikten içeri attık inşallah bu taleplerimizi yine devam ettireceğiz. Sağlık hizmetleri sınıfında olmayan diğer arkadaşlarımızın da yıpranma payı almaları konusunda mücadelemizi inşallah doğru yönde sonuçlandıracağımızı ifade ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza 4 yıl önce vermiş olduğu bu sözün geçte olsa Türkiye’nin yeni siteminde meclisten geçmesi noktasında sağlık çalışanlarımız adına kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“3600 EK GÖSTERGE ÖNEMLİ”

3600 ek göstergenin sağlık çalışanları dışında diğer kesimlere verilmesi içinde talepte bulunacaklarını dikkat çeken Metin Memiş; “Sağlık çalışanlarına, öğretmenlere, polislere ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verileceği ile alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması oldu. Bu konu ilgili bakanlıklarda masaya yatırılacak. Kimlere ne şekilde nasıl verilmesi gerekir diye görüşülecek. İnşallah bu süreçte de ortak akılla birlikte yine sağlığın bir ekip işi olduğu bilinci ile 3600 ek göstergenin sağlık çalışanlarına verilmesinin yanında diğer kesimlere de 600 puanlık bir ilave puan verilmesi noktasında talebimizi ileteceğiz. Bu da çok önemli bir gelişme. Bir memur- sen ve sağlık-sen ailesi olarak çalışanlarımızın emekli maaşlarının artırılması noktasında önemli kazanımların altına imza atan bir sendikayız.  3600 ek gösterge gerçekleştiği takdirde de hemşirenin emekli maaşında 500 -550 liralık bir artış olacak. Yine emekli ikramiyesinde de 25-30 bin liralık bir artış olacak ki bu konular masaya yatırılır ve verilen sözler yerine getirilir” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLANAN PAKETİ ÖNEMSİYORUZ”

ABD ile ilişkilerde yaşanan gerginlik ve dolardaki artışın yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni ekonomi yaklaşımını önemsediklerini ve buna destek verdiklerini söyledi. Memiş; “Açıklanan paketi önemsiyoruz. Türkiye’miz üzerine oynanan oyunun, 15 Temmuz sürecinde bu oyunun içerisinde kimlerin olduğunun farkındayız. Bu oyunda başarılı olamayanların bunun sonrasında yine ülkemiz üzerinde oyun kurgulayacaklarının farkındaydık. Hatta meydan nöbetleri bir gün bitecek ama asıl nöbetimiz şimdi başlıyor. Daha çok çalışmak, kenetlenmek ve bu ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı millet olarak ortak hareket etmek zorundayız demiştik.

Geçtiğimiz günlerdeki yaşanan olayların boyutuna bakacak olursak bir ajanın oluşturduğu kriz ile birlikte Amerika’nın küresel anlamda başlatmış olduğu ülkelere bir ekonomik darbe girişimini maalesef görüyoruz. Meksika var. Çin var. Rusya var. Bütün ülkeler üzerinde bir müdahale söz konusu şu anda. Bu sadece Türkiye değil birçok ülke üzerinde müdahale söz konusu şu anda. Şunu ifade etmek isterim ki; bu belliydi zaten. Genel seçimlerin 24 Haziran’a alınmasının önemli bir adım olduğunu söylemiştik. Ekonomik krizde dolar, patates, soğan ile bu milletin aklıyla alay edenler, bu ülkenin geleceği ile oynamak isteyenlere karşı önlem alınmıştı. Şu anda yine bu küresel akıl durmak bilmiyor” dedi.

“KRİZİN YANSIMASININ VATANDAŞA OLACAKTIR”

Krizin yansımasının vatandaşlara olacağını söyleyen Metin Memiş; “Ülkemizi dize getirmek bu ülkenin geleceği ile oynamak ve bu ülkenin içimizdeki alçaklarla 15 Temmuz’da yapamadıkları darbelerini ekonomik anlamda dolar üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Bakanımızın yapmış olduğu açıklamayı destekliyoruz. Sonuna kadar devletimizin, ülkemizin yanındayız. Bu anlamda da özellikle şu belirtmek istiyorum; elbette ki krizler olacaktır yaşanacaktır. Bunun yansıması vatandaşa, çalışanlara olacaktır ama ne olursa olsun bizim için asıl olan bu ülkenin geleceği meselesidir. Özellikle kamu çalışanımızı, vatandaşımızı 81 milyon milletimizi kenetlenmeye, bir olmaya ve bu ülke üzerinde ekonomik krizler oluşturarak bu ülkeye diz çöktürmek isteyenlere karşı ortak hareket etmemiz gerektiğini buradan Sağlık Sen’in genel başkanı olarak ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

Etiketler: