Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İMARETHANE SOSYAL TESİSİ AÇILDI

İMARETHANE SOSYAL TESİSİ AÇILDI


Bolu Belediyesi tarafından tadilatı yapılarak alanı genişletilen İmarethane Sosyal Tesisi için açılış töreni düzenlendi.

Yenilenen yüzü ile Bolu’daki ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek olan İmarethane Sosyal Tesisinin açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “2015 yılında, belediyenin arka tarafında küçük bir odada açtığımız hayır çarşısından bu günlere geldik.” diye konuştu.

Yenilenen İmarethane Sosyal Tesisinin açılış törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, İhsan Ağcan, Zerrin Biçen, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Burası sadece bir aşevi değil”

Açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşma yaptı. Hayır çarşısının bugüne gelene kadar geçirilen süreçten bahsederek konuşmasına başlayan Yılmaz, “2015 yılında, belediyenin arka tarafında küçük bir odada açtığımız hayır çarşısından bu günlere geldik. Gençlik yıllarımda, Devlet Su İşlerinde çalıştığım dönemde, oradaki lojmanlardan topladığımız giysileri, kendi sokağımızdaki çocuklara dağıttığımızda, onların mutluluğunu gözlerinden okuduğumuzda, bazılarımızın değersiz bulup dışarıya bıraktığı birçok şeyin, bazıları için değerli çok olduğunu gördük. Benim yaşamımda böyledir. Bende ortaokul yıllarımda, tanıdığımızın çocuğuna, bir yıl önce, yatılı okulda verilen giysileri, bir yıl sonra kendim giyerek ortaokulu okudum. Dolayısıyla, sıkıntının, yokluğun ne demek olduğunu, belki de içinizde benim kadar hissedebilen yoktur. Şuan yediğimiz yemeklerden arttırdıklarımız, ekmek kırığı artıklarımız, modası geçmiş giysilerimiz, eşyalarımız birçok insanımız için çok önemli. Sanırım içimizde bunu en iyi Ahmet Baysal bilir. Tabağında hiçbir şey bırakmadığını görmüşüzdür.  O aile bilir, İzzet babamız bilir ve sonra da yaşa göre bizler biliriz. Bizden sonrası bunları pek kavrayamıyor. Şunu biliyoruz ki, tasarruf etmesini iyi becerirsek, geleceğe umutla bakarız. Biz, ‘zor durumda kalan insanlara derman olabilir miyiz’ diye başlattığımız bu yolda, şuan geldiğimiz konum çok farklı. Bolu halkından Allah razı olsun. Şuan Bolu’da bir insan aç ise, bir insan giysi bulamıyorsa, bunun sorumlusu Bolu Belediyesidir. O günden bu güne gelinen noktada, aşevimiz buraya taşındı, yeni hale dönüştürüldü. Burası sadece bir aşevi değil, zor durumda kalan bütün insanların gelip, derdine derman bulabileceği bir alan.” diye konuştu.

“Çok hayır duası alıyoruz “

Bolu Belediyesi tarafından yürütülen sosyal faaliyetlerden de bahseden Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; “Buradaki çalışmalarımız artık Bolu Belediyesini de aştı. Valiliğimiz bünyesinde, Kızılay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sağlık kurumlarının tamamı, hem devlet hastaneleri, hem üniversite bizimle beraber hareket ediyor. Şuanda hastaları evinde ziyaret ediyoruz, o evin ‘check-up’ını yapıyoruz. O evde neye ihtiyaç varsa tamamını, devletin bütün kurumları ile beraber gidermeye çalışıyoruz. Çok hayır duası aldığımızı söyleyebilirim. Bu hayır dualarını alırken, kendi bütçemize de çok ciddi anlamda bir yük olmadığını bilesiniz. Doğru ve güvenli iş yaptığınızı halka izah edebilirseniz eğer, bu halkın münevver, yardımlaşma duygusu hiç kimseyi yarı yolda bırakmaz, bunu gördük. Birçok firma sattığı, satamadığı hatta modası geçmiş malları Bolu Belediyesine bağışlıyor. Dolayısıyla, kimsenin aç, giysisiz kalmayacağı bir dönemde yaşıyoruz. Her gün burada 1500-2000 insana yemek veriyoruz. Gelemeyenlerin evlerine götürüyoruz. Hastaların yıkayamadıklarını yıkıyoruz. Evlerini temizliyoruz ve gıda yardımı yapıyoruz. Hatta dertlerini gidermek üzere de, terapistlerimiz gidip yaşlılarla konuşuyor.  Çok dua alıyoruz, bu duaların hepsini sizin sayenizde aldığımızı biliyoruz. Şuan geldiğimiz konuma bakarsak, Türkiye’de bizim konumuza gelen yapı çok azdır. Tabi ki bunu yaparken sadece Belediye olarak hareket etmiyoruz. Valilik bünyesinde ki diğer resmi kurumlar ile beraber müşterek olarak hizmet etmeye çalışıyoruz.”

“Kurban desteğinizi bekliyoruz”

Önümüzdeki Kurban Bayramında Bolulu vatandaşların yardımlarını Hayır Çarşısına beklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki Kurban Bayramı bu yardımlarımız, yemeklerde kullandığımız kıyma ve et konusunda sizlerin de desteğiyle çok daha artacağına inanıyoruz. Kurbanlarınızı pay olarak dağıttığınızda, eğer buraya payınızı verirseniz, en emin yere verdiğinizi bilesiniz. Eğer kurbanınızın kellesini ve derisini de buraya verirseniz, en emin yere verdiğinizi bilesiniz. Bugüne kadar kurban derilerimizi, paylarımızı birçok insan topladı, bunların içinde bazılarının nereye gittiğini belki bilemeyebiliriz. Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı Aşevi olarak şunu söyleyebilirim; buraya bir kravatınızı bile verseniz, 5 yıl sonra sorduğunuzda, biz size bu kravatın kime verildiğini bilgisini verecek kadar işi esas takip ediyoruz. Zaten sağlıklı, doğru işi yaptığınız zaman, hayırsever halk yanınızda oluyor, bunu hep gördük. Bu yüzden sizlere ne kadar teşekkür etsek, sizlerle ne kadar övünsek azdır. Eğer ayakta, güçlü, birlik ve beraberlik içindeysek sayenizde. Bu gücümüz devam ettiği müddetçe, inşallah Bolu’muzda aç, açıkta kimse kalmayacak.” dedi.

“İSRAFTAN KAÇINALIM”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, israftan kaçınılması gerektiğinin altını çizerek aşevine katkıda bulunulması gerektiğini ifade etti. Baysal; “Burada bir hayırseverlik örneğinin muazzam bir konuşmasını yaşadık. Halkımızın bu kuruluşa ellerinde giyemedikleri fazla olan eşyalarını ve ya giyeceklerini buraya vermek suretiyle Bolulular bu güzel tesise çok güzel hayırseverlik örneğini yaşatmış olacaklar. Ben buna eminim. Herkes elinden geldiğince bu yardımlaşmaya katılacaktır. Bolu’da bunun örneğini daha önce de çok gördüm. Onun için belediye başkanımıza ve onun yanında olan valimize teşekkür ediyorum. Şuna güveniyorum ki İzzet Baysal’ı baba bilen onun Boluluların evlat bildiği evlatları bu hayırseverlikte geri kalmayacaklardır. En büyük vasfını söyleyeyim israf onun baş düşmanı idi. Bugün şunu görüyoruz ülkede üretim yerine tüketim var ve en fenası masraf var. Bunun için israftan kaçınalım. Elimizdekini olabildiği kadar bu güzel müesseseye verelim. Bu hayırlı müesseseye katkıda bulunalım” ifadelerini kullandı.

“AŞEVİNİN HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, açılışı yapılan aşevinin Bolululara hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak; “Malumunuz olduğu sürece burası İmaret sokak. İmaret geniş anlamıyla külliye demek. Külliyenin içinde Osmanlıdan gelen gelenekte ne var? Aşevi, cami, hamam, eğitim merkezleri var. Bugün bakıyoruz Osmanlıdan gelen geleneğin AK Parti belediyecilik anlayışı ile birleştiğinde 1500 -2 bin kişiye yemek ikram eden, içinde aynı zamanda çocukların eğitim gördüğü, yine evlilik okulları, ailelere eğitim veren, içinde psikoloğu olan her türlü ihtiyacı giderecek yiyecek, giyim bankası ile bir merkez haline gelen ama aynı zamanda camisi, hamamıyla bir bütün teşkil eden bu anlayışın bugünde devam ediyor olmasından duyduğum gururu, sevinci bir Bolulu olarak sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlayışın var olan ile yetinmekten öte daha iyi hizmet etmek, halkımıza daha iyisini, daha güzelini verebilmek adına çaba ile devam ettiğinin altını ehemmiyetle çizmek isterim. Bu minvalde bu anlayışa hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.  Yeni açılan aşevinin ve akabinde onunla beraber devam eden bu yenilenmenin Bolulu hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ MEKANİZMA YARDIMLAŞMADIR”

Açılış töreninde son konuşmayı Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Baruş şöyle konuştu; “Toplumsal barışı sağlayan en önemli mekanizmalardan birisi yardımlaşmadır. Yardımlaşma duygusu tüm milletlerde var olagelmiştir. Tüm milletlerin ayakta durabilmeleri için dayanışma içinde olmaları gerekir. Ama özellikle tarihte bir millet vardır ki, bu yardımlaşmayı hayatın temel prensiplerinden biri haline getirmiştir. Bizim büyük milletimiz, hayırseverliği karşılık beklemeden iyilik yapmayı ve kardeşi ihtiyaç içinde iken varlık içinde yaşamayı kendisine erdemsizlik olduğunu kabul edegelmiştir.”

Konuşmaların ardından, Bolu İl Müftü Yardımcısı Nihat Kök dua etti. Kurdele kesiminin ardından tesisin gezilmesi ve yemek ikramı ile tören sona erdi. 

Etiketler: