Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Linux Yaz Kampı sona erdi

Linux Yaz Kampı sona erdi


Geleneksel olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gerçekleştirilen Linux Yaz Kampı bu yıl “Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kampı” adıyla düzenlendi.

Özgür yazılımda marka haline gelen Linux Yaz Kampı’nın 9’uncusu her yıl olduğu gibi bu yıl da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Linux Kullanıcıları Derneği’nin öncülüğünde 20 Temmuz-4 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen kampta, 550 katılımcı yeni programlama dilleri ve sistem yönetimi öğrendi.

Ana sponsoru özgür yazılım yapan şirketleri ve yazılımcıları buluşturan FundRequest olan Linux Yaz Kampı, Linux Kullanıcıları Derneği, İnternet Teknolojileri Derneği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından TÜBİTAK Pardus projesinin desteğiyle gerçekleştirildi. 2010 yılında 1 sınıfta 35 kişinin katıldığı 10 günlük eğitimle başlayan kamp, bu yıl 1600 başvuru arasından seçilen 550 katılımcıya ulaştı. Özgür yazılım kampının yapılanmasında büyük emekleri olan Mustafa Akgül’ün adı verilen bu yılki kampta, üniversiteler ile özel ve kamu kuruluşlarından gelen katılımcılara 21 sınıfta ve 15 farklı konuda, 70 eğitmenle özgür yazılım eğitimi verildi.

Kampın eğitimcileri ise, aralarında Milli Savunma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı Havelsan, Tübitak ve Bilkent Üniversitesi’nin de olduğu önemli kuruluşlarda görev yapıyor. Linux Yaz Kampı, üniversitemizde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Etiketler: