Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

20 dönüm arazi üzerine kuruldu

20 dönüm arazi üzerine kuruldu


Bolu’da 20 dönüm arazi üzerine ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ oluşturuldu.

Bolu Belediyesi iklimi ve ekolojik özellikleri gereği birçok tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesine uygun koşullar bulunan kentte 20 dönüm arazi üzerine ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ oluşturarak, lavanta, kekik, lavantin gibi bitkiler üretiliyor.

Son 14 yılda önemli projelere imza atan, bunun yanı sıra ‘İyi Tarım’a yönelik ARGE çalışmaları ile de Bolulu çiftçilere örnek olan Bolu Belediyesi, Berk köyünde 20 dönüm arazi üzerine ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ oluşturdu.

2017 Mart ayında başlayan proje kapsamında toplamda 10 bin fide lavanta, biberiye, kekik, nane, lavantin, ıtır bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 18 ayın ardından dikilen fidelerin adaptasyon süreci başarıyla tamamlanırken, ülkemiz florasında yetişen bitkilerin çeşitli baskılar altında olduğunu ve birçok türün neslinin devam ettirmekte zorluklarla karşılaşmakta olduğunu belirten Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu türleri koruma altına alarak ticari değerinin yüksek olduğunu çiftçimizle paylaşarak tıbbi aromatik bitki tarımını tanıtmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: