Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Yaşananlar hazımsızlıktan”

“Yaşananlar hazımsızlıktan”

Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasal anlamda krize sürüklenmek istenildiğini belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “İbadeti oruç olan bir Milleti ekonomik baskılarla sindireceklerini zannedenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Türkiye’ye bu yolla diz çöktüreceğini sanan dış güçler ve onların değeri 1 Dolar bile etmeyen hain yandaşlarına, gereken cevabı Türk Milleti verecektir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye’nin oyunculuk pozisyonundan masada oyun kuran konuma geçerek, bölgesinde ve Dünyada söz sahibi olmasını hazmedemediğini belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Dün nasıl ki; Gezi olaylarında meselenin ağaç, 17/25 Aralık’ta meselenin rüşvet, 15 Temmuz’da da meselenin darbe olmadığını biliyorsak, bugün yaşananların ekonomik veriler üzerinden konuşulmasının doğru olmayacaktır” diyen Doğanay; “Piyonlarıyla bu ülkeyi işgal edemeyenler, şimdi de ekonomik terörle saldırmaktadırlar. Kendi ülkesindeki terörist Papazı ve hain yandaşları uluslararası hukuku katlederek besleyen Amerika, yüce Türk adaletinin bizdeki Papaz için verdiği kararı ret ederek, aslında kendisi dışındaki ülkelere bakış açısını da ortaya koymuştur. Şımarık tavrını sürdüren Amerika, bununla da yetinmeyerek, terör örgütleriyle sürdürülen mücadelede hukuk çerçevesinde güvenlik politikalarını en meşru biçimde kullanan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül hakkında almış olduğu sözde kararın ise hiç bir hükmü yoktur. AK Parti iktidarlarına kadar Türkiye’nin dış politikasının kendi çıkarlarına uygun olarak dizayn etmeye alışmış olan Amerika, gücünü Türk Halkından alan AK Parti iktidarının Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi, hatta lider ülke olmasını hazmedememektir. Asıl mesele de budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir. Bu devlet kime şefkat göstereceğini, kime de kadife eldivenin içindeki demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Tehdit diliyle ve yaptırım kararlarıyla Türkiye’ye geri adım attıracaklarını sananlar bu milleti hiç tanımamış demektir. 15 Temmuz’da ciğerleri de değerleri de 1 Dolar etmeyecek kadar aşağılık olanlara bu ülkeyi darbe girişimi altında işgal ettirmeyi başaramayan Amerika, şimdi ise ekonomiyle işgal girişimi çabasındalar. Dolar yükseldi diye sevinç çığlığı atanlar işte bu sömürgecilerin yerli işbirlikçileridir. Hiç eveleyip gevelemeye gerek yok. ABD, Türkiye’ye tarihin en büyük operasyonunu çekiyor. Çünkü ABD, açık ve net şekilde artık Türkiye’yi küresel sistem için bir tehdit olarak görüyor” dedi.

Muhalefet Partilerinin bu süreçte takındıkları tavrı da eleştiren AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Bu süreçte, Türkiye’ye tarihin en büyük operasyonu yapılırken, Dolardaki yükselişi sevinç naralarıyla karşılayanlara ise İmam Şafi’nin sözüyle cevap vermek istiyorum; “Fitne zamanında düşman oklarına bakın, yönü kime çevrilmişse o Hak üzeredir. İbadeti oruç olan bir Milleti ekonomik baskılarla sindireceklerini zannedenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Türkiye’ye bu yolla diz çöktüreceğini sanan dış güçler ve onların değeri 1 Dolar bile etmeyen hain yandaşlarına, gereken cevabı Türk Milleti verecektir. Şunu dost düşman çok iyi bilsin ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin 2023 yılı hedefine yürüyüşünü hiçbir güç engel olamayacaktır” diye konuştu.

Etiketler: