Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bir dönem sona erdi

Bir dönem sona erdi


Bolu Belediyesi yeni hizmet binasının tamamlanması ile birlikte boşalan eski belediye binasının yıkım işlemleri başladı.

Kurban kesilerek başlanan yıkım işleminde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Demokrasi Meydanının mevcut alanını genişleterek Boluluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Yıkım işlemi başladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geleceği inşa etmek için geçmişteki rahatsız eden ve tarihi olmayan binaların yıkılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Bolumuza uzun yıllar hizmet veren belediye binamızı yıkıyoruz. Yeni binaya personelimiz geçti ve oradan hizmet vermeye başladık. Eksikliklerimizi de tamamlamaya çalışıyoruz. Bu bina yıkıldığı zaman arkadaki yeni binamızın devamı olan yapı biraz bu binaya giriyordu o binanın bitmesi için bu binayı yıkmamız gerekiyordu.

“Demokrasi Meydanı iki kat büyüyecek”

Köroğlu Otel de yıkılacak. Köroğlu Otelin arakasına yapacağımız binamızda şu an temelleri başlamış durumda. 15 Temmuzdan sonra adı demokrasi meydanı olan yerin son şekli, genişlemiş hali Bolunun hizmetine sunulacak. Bunların hepsi heyecan veren çalışmalarımızdır. Belediyenin önündeki hem Demokrasi Meydanımız mevcut yapısının iki misli büyüyecek, rahatlayacak hem de yeni belediye hizmet binamız hizmete girdiğinde Bolu kendisine yakışır bir belediye hizmet binasına kavuşacak. Yan taraftaki iş merkezi de bitiğinde bu alan artık son şekline kavuşacak.

“Bolu’yu geleceğe umutla taşıyoruz”

Yukarı çarşımızda restorasyon çalışmalarımız,  Pazar yeri projemiz devam ediyor. İnşallah millet parkı diyebileceğimiz stadyumda yeni şekline doğru gidecek. Stadyum çalışmaları da bir yerde devam ediyor. Biz dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden bir tanesi olacak bir şehrin inşaasını bütün ekibimizle yapıyoruz. Allah’ın verdiği özel coğrafya sahip bu şehir yaşayan insanlar açısından en huzurlu, mutlu yaşayabilecekleri bir şehir olarak dünya literatürüne girecektir, amacımız budur, çalışmalarımız bu yöndedir. Bu yıkım da bunun işaretlerinden bir tanesidir. Yıkmak güzel bir laf değil ama geleceği inşa etmek için geçmişteki rahatsız eden ve tarihi olmayan yapıların yıkılması gerekiyor. Biz inşallah Bolumuzu geleceğe doğru umutla taşımaya devam ediyoruz.

 

 

Etiketler: