Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YUSUF CENGİZ’DEN LİSE AÇIKLAMASI

YUSUF CENGİZ’DEN LİSE AÇIKLAMASI

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, LGS’nin ardından yerleştirme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz, “Bütün öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsunlar, hiçbir tedirginlik yaşamalarına gerek yok. Yerleşemeyen öğrencilerimizi en kısa süre içerisinde okullarımıza yerleştireceğiz.” dedi.

Yusuf Cengiz ayrıca YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan üniversite öğrenci adayları için İzzet Baysal Caddesinde bir rehberlik standı açacaklarını söyledi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonrasında tercih yapacak öğrenciler ve aileleri bilgilendirme amacıyla önemli açıklamalarda bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUNLAR”

Basın açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ailelerden sakin olmalarını, 4 aşamalı bir tercih dönemi olacağını ve hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını vurguladı. Cengiz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde orta öğretime geçiş sınavı yapıldı, 30 Temmuz itibariyle de sonuçlarımız açıklandı. İlimiz genelinde 8.sınıftan 9.sınıfa geçen yani liseye giriş hakkı elde eden 3 bin 500 civarında öğrencimiz bulunuyor. Bu 3 bin 500 öğrencimizden %10’u sınava dayalı olarak yerleştirildi. %90’ı da sınavsız okullara yerleştirilecek. Bu sınavsız şekilde yerleştirilen öğrencilerimizin %90’ı okullarımıza yerleştirilmeye hak kazandı ancak %10 gibi bir rakam yerleştirilemedi. Yerleşememe durumlarıyla ilgili bize çok sayıda müracaat oluyor. Şunu belirtmek istiyorum; bütün öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsunlar, hiçbir tedirginlik yaşamalarına gerek yok. Bu öğrencilerimizi en kısa süre içerisinde okullarımıza yerleştireceğiz.

Sınav sonrasında okullara yerleşemeyen öğrencilerimiz ile ilgili 4 aşamalı bir tercih dönemimiz var. Bu tercih dönemlerine dikkat etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimiz; yerleştirme nakil başvurusu için ilk olarak,

6-10 Ağustos tarihlerinde müracaatlarını yapacaklar, 13 Ağustos tarihinde ise sonuçlar açıklanacak.

İkinci tercihler, 13-17 Ağustos tarihinde alınacak ve 19 Ağustos’ta açıklanacak.

Üçüncü tercihler, 27-31 Ağustos tarihinde alınacak ve 3 Eylül tarihinde açıklanacak.

Dördüncü tercihler ise 3-6 Eylül tarihleri arasında olacak ve 8 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanacak.

Başvurular ortaokul ve İmam Hatip okullarında yapılacak.

8 Eylül 2018 tarihinden sonra okullara yerleşemeyen öğrenciler ile ilgili, bizim il ve ilçe nakil komisyonlarımız devreye girecek. Tercih nakil komisyonları, boşta kalan öğrencilerimizi istedikleri okul türünde bir okula yerleştirecekler, yani okulların açılacak olduğu 17 Eylül tarihinde yerleşmemiş hiçbir öğrencimiz kalmayacak. 17 Eylül 2018’de eğitim öğretime başlamış bulunacağız. Bu konuyla ilgili tüm kamuoyundan, sakin olmalarını ve tedirginliğe mahal vermemelerini istiyoruz.”

“ÜNİVERSİTE ADAYLARI İÇİN CADDEDE STANT AÇACAĞIZ”

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan üniversite öğrenci adayları hakkında da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İzzet Baysal Caddesinde bir rehberlik standı açılacağını söyledi. Cengiz; “Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçları açıklandı. 7-14 Ağustos tarihleri arasında başvurular alınacak. Biz de öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla 6 Ağustos tarihinde, İzzet Baysal Caddesinde, saat 16.30 ile 22.30 arasında bir stant açacağız. Bu stantta Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerimiz ve Rehberlik öğretmenlerimiz okullarda kurulan tercih komisyonları hakkında bilgi verecekler. Öğrencilerimize ve velilerimize şunu söylemek istiyorum; mutlaka okullarda ki tercih komisyonlarına giderek tercih yapın. Daha iyi ve doğru yönlendirmenin oralarda olduğunu söyleyebilirim. 7-14 Ağustos tarihleri arasında okullardaki müdürlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz ile görüşerek ilgili üniversite tercihlerinin yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler: