Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÖMER öğrencileri Mudurnu’yu gezdi

TÖMER öğrencileri Mudurnu’yu gezdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi TÖMER ( Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi)'de öğrenim gören 19 öğrenci ilçeyi ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü makamında ziyaret eden konuklar daha sonra Mudurnu'nun tarihi mekanlarını gezerek bilgiler aldılar. Özellikle Ahiler Müzesinde Ahilik Kültürü ile ilgili bilgiler Uluslararası öğrencilerin oldukça dikkatini çekti.

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl; “5 yıldır TÖMER'de öğrenim gören öğrencilerimiz ilçemizi ziyaret ediyorlar. TÖMER Müdürümüz Prof. Dr. Halit Karatay hocama ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Farklı coğrafyadan farklı kültürlerden bir çok insana ilçemizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Tarihi ve turistik mekanlarımızı dolaştırıp akıllarının bir köşesine Mudurnu adını yerleştirebilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay ise ; “Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla ülkemize gelen yaklaşık 850 öğrenciden 19'u Bolu'da eğitim görüyor. Biz bu öğrencilere sadece dil eğitimi vermiyoruz kendi öz kültürümüzü de tanıtmak istiyoruz. Bizleri kabul eden Belediye Başkanımız Mehmet İnegöl'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: