Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YAPILANDIRMADA SON GÜN YOĞUNLUĞU YAŞANDI

YAPILANDIRMADA SON GÜN YOĞUNLUĞU YAŞANDI


Kamuya ait olan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin sona ermesi nedeniyle vergi dairelerinde yoğunluk yaşandı. 7143 sayılı yasanın getirdiği başvuru süresi 31 Temmuz’da doldu.

Vergi affının son günü olmasından dolayı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde vergi dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumu’ ve Bolu Belediyesi’ne akın etti. Bazı vatandaşlar sırada beklerken, bazı vatandaşlar da internet üzerinden ödeme yapmaya çalıştı. Ayrıca vatandaşlar yapılandırmanın çıkmasından memnun olduklarını söylediler.

7143 sayılı vergi yapılandırma kanunu kapsamında birçok alacak yeniden yapılandırıldı. Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun ile vergi, gümrük ve SGK alacaklarının ve çeşitli kanunlar uyarınca kesilen idari para cezalarının yeniden yapılandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, yurt dışında bulunan varlıkların getirilmesi, üniversite öğrencilerine yönelik af, imar affı başta olmak üzere birçok kalemde borçlar, yeniden yapılandırma sürecine girdi.

Vergi borcu yapılandırılmasıyla ilgili tanınan sürenin sonuna gelindi. Emlak ve çevre temizliği vergisi dışında kalan tüm vergiler yapılandırılabilecek. Yapılandırma kapsamında peşin ödeme yapanların gecikme faizi yüzde 95 oranında silindi. Tanınan af süresinin son günü olması sebebiyle vergi dairelerinde yoğunluk sabah erken saatlerde başladı. Vatandaşlar vergi affından yararlanmak ve borçlarını ödemek için Tabaklar Mahallesinde bulunan Bolu vergi dairesine geldi. Bazı vatandaşlar sırada beklerken, bazı vatandaşlar da internet üzerinden ödeme yapmaya çalıştı.

Yapılandırmanın çıkmasından memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar borçlarını ödemek için sırasının gelmesini beklediler.

Öğrenim Kredisini yapılandırdığını ifade eden Oğuzhan Abdi, “Borçların faizleri siliniyor, kolaylık sağlanıyor memnunuz” dedi.

Sabahattin Gültekin, yapılandırmadan memnun olduğunu belirterek; “Devlet her zaman vatandaşa kolaylık tanır. Bu kadar kolaylık tanımasa millet sıkıntı çeker. Sağolsun Allah razı olsun devletten” diye konuştu.

İsmail Vardallı vatandaş ise “mükellef olarak bu yapılandırmadan memnunuz. Bizde de kabahat var, zamanı geldiğinde ödemiyoruz, geç bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler: