Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ve sona erdi

Ve sona erdi

26 gündür grevde olan makarna işçileri, işverenin talepleri kabul etmesi üzerine grevi sonlandırdı.

Makarna fabrikasında örgütlü Tek-Gıda İş sendikası ve üye işçiler 26 gündür grevdeydi. 26. gün sonunda anlaşma sağlanarak sendika toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. TİS, 01.01.2018-31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacak.

Bolu’da uzun yıllardır üretim yapan bir makarna fabrikası ile Tek Gıda İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşlara uygulanacak zamlar konusunda anlaşmazlık sağlanmış, yaklaşık 160 çalışanın olduğu makarna fabrikasında sendikanın yüzde 20’lik zam oranının işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine işçiler grev önlüklerini giyerek fabrika önünde bir araya gelmişlerdi.

Tekgıda İş Sendikası resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: “26 gün süren grev boyunca grev alanında geçirmelerine rağmen tüm işçi arkadaşlarımız ve sendikamız arasındaki güven, birliktelik ve herkesin katkıları grevimizin kazanımla bitirilmesindeki en büyük etken oldu. Sözleşmenin başta üyelerimiz olmak üzere Tekgıda İş ve Barilla ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Grevin sonlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Etiketler: