Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Bizim Mahalle” Paşaköy’deydi

“Bizim Mahalle” Paşaköy’deydi


Bolu Belediyesi tarafından Paşaköy Mahallesi’nde düzenlenen 19’uncu Bizim Mahalle etkinliği yoğun ilgi gördü. Dergi dağıtımı, stantların gezilmesi ve yemek ikramının yapıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mahalle sakinlerine hitap etti. Bolu’nun gelecekteki hedeflerine ilişkin açıklama yapan Yılmaz, “2023 yılında Cumhurbaşkanımızın hedefi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Bizim de Bolu için hedefimiz dünyanın ilk 10 yaşanılabilir kenti arasına girmek. Bütün çalışmalarımız buna hedeflidir, bütün yaptığımız çalışmalar bu amaca yöneliktir.” dedi.  Başkan Yılmaz ayrıca, belediye çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirerek talepleri ve sorunları da dinledi.

Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce mahalle kültürünün canlanması amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Bizim Mahalle’ etkinliklerinin 19’uncusu bugün Paşaköy Mahallesinde gerçekleşti.  Cuma namazı sonrası Paşaköy İlkokulu bahçesinde yapılan etkinliğe mahalleli yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe; AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, AK Parti İl Başkan Vekili Mazhar Bozoğlu, mahalle muhtarları,  kurum ve daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Paşaköy Mahallesi halkı adına Paşaköy İlkokulu Müdürü Mehmet Bahattin Deniz’in konuşması ile başlayan etkinlikte; Gülgonca Kreşi öğrencileri okudukları İstiklal Marşı sonrası şiir ve şarkı dinletileri ile müzikal ve folklor gösterisine imza attılar. Gösterilerin ardından Paşaköy İlkokulu öğrencileri de “Erik dalı” oyunuyla izleyenlere renkli anlar yaşattı. Öte yandan etkinlik alanındakilere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Milletvekili Arzu Aydın, yemek tezgahının başına geçerek kalabalığa yemek dağıttı.

Başkan Yılmaz mahalle sakinlerine hitap etti

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrenciler tarafından yapılan gösterilerin ardından mahalle sakinlerine hitap etti. Paşaköy Mahallesi için özel hazırlatılan dergiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Şu an her mahallede yaptığımız çalışmaların bir tanesini de Paşaköy mahallesinde yapıyoruz. Paşaköy mahallemizde yaptığımız ‘dergi çalışması’ mevcudu tespit çalışmasıdır. Gelecekte de inşallah süreklilik arz edecek bu çalışmada bölgeyle ilgili bir çalışma yapıldığında veya bunlar üzerinde çalışacak bilim adamları için ulaşılacak ve mevcudu görecek bir kaynak olacak” dedi.

Şehrin gelecek vizyonunu anlattı

Uzun yıllardır Bolu halkının sayesinde şehre hizmet etmeye çalıştığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Allah nasip ederse 3 yıl sonra mevcut D-100 de tamamen trafiğe kapatılacak. Şehir içi trafiği de olmayacak. Bunlar artık uzak değil. Biz Paşaköy’ün Batı tarafından girişinden D-100’ü başlatmıştık, bundan 4 sene önce dolgusunu yapmaya başlamıştık. Ama hiç kimse inanmamıştı. Yani D-100 ‘ün o tarafa gidebileceğine inanç yoktu. Şu an artık müteahhit başladı; işe devam ediyor. Sizler sayesinde, sizlerle beraber Bolu’nun ne kadar geliştiğini, geleceğe doğru umutla yürüdüğünü, hep beraber yaşıyoruz ve birlikte çalışıyoruz. Siz olmasanız, biz olmayız.

“Hayalimizdeki Bolu adım adım şekilleniyor”

Bolu gelecekte; suyla iç içe olmuş, yeşil alanlarıyla devasa ormanlarıyla buluşmuş bir kent olacak. Hayalimizdeki Bolu adım adım şekilleniyor. Taşınmasıyla ilgili çok sıkıntılar çektiğimiz, sanayinin taşınma çalışmaları da başladı. Gelecek sene sanayi de taşınmaya başladığı zaman, Bolu içerisinde Bolulu halkımızı rahatsız eden bütün birimler şehir dışına taşınacak ki bunu dünyada yapabilmiş ilk il, inşallah biz olacağız.  Böyle bir ilde hizmet etmek, bu insanlara hizmet etmekten duyduğumuz şerefi, gururu anlatarak bitiremeyiz. Hele ki 15 Temmuz gecesi Bolu halkının gösterdiği hükümete cumhurbaşkanına başbakanına sahip çıkma konusundaki tutarlı tavrını görünce gece gündüz çalışsak azdır.”

“Çalışmalarımıza olanca hızıyla devam ediyoruz”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Paşaköy Mahallesi’nin içinden geçecek yol ile ilgili de yaptığı açıklamada, “İnşallah Paşaköy’ün Batı girişinden bir yol başlayıp 500 Evler’e kadar gidecek. 200 metrelik bir bölüm kaldı. İnşallah bu sene onu da açmayı Allah nasip edecek. Biraz güzelleşince, kaldırım yapılınca, asfalt yapılınca seviniyorsunuz.  Sizin için ne kadar çalışsak ne kadar emek harcasak sizin hakkınızı ödeyemeyeceğimizi düşünerek çalışmalarımızı olanca hızıyla devam ettirdiğimizi bilmenizi isteriz.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz dünyanın ilk 10 yaşanılabilir kenti arasına girmek”

Güçlü hükümet ve güçlü yerel yönetimlere değinen Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Bu kadar güçlü yapıyı siz oluşturdunuz onların gücü sayesinde de biz sizlere hizmet ediyoruz. Sizin birlik beraberliğiniz devam ettikçe inşallah bu hizmetler de devam edecek.  2023 yılında Cumhurbaşkanımızın hedefi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Bizim de Bolu için hedefimiz dünyanın ilk 10 yaşanılabilir kenti arasına girmek. Bütün çalışmalarımız buna hedeflidir, bütün yaptığımız çalışmalar bu amaca yöneliktir. Bu çalışmalardaki gücü, birikimi, kuvveti de sizlerden alıyoruz. Hepinizi en derin saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İnşallah önümüzdeki süreç bolumuz için ülkemiz için daha iyi olacak diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Dergi dağıtımı yapıldı

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Bizim Mahalle Dergisi Paşaköy sayısının dağıtımı gerçekleşti. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Paşaköy Mahallesi’nin geçmişi ile bugününe ışık tutan dergi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından mahalle sakinlerine takdim edildi.

Yılmaz, dergi dağıtımı sonrası okul bahçesinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kurulan tanıtım stantları dolaşarak etkinliği tamamladı.

Etiketler: