Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Gerçeği aratmayan tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikat


Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirilen kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından gelen 4 kişilik eğitim ekibi, Bolu Belediyesi İtfaiyesinde görev yapan 44 kişiye, yangında arama kurtarma, yangına müdahale şekilleri, trafik kazaları, arama, kurtarma, olay yeri inceleme ve yüksek açı kurtarma eğitimleri verdi.

Verilen eğitimlerin son gününde Karaçayır Mahallesi'ndeki itfaiye müdürlüğünün bahçesinde araç içerisinden yaralı kurtarma ve yanan aracın söndürülmesine yönelik olarak tatbikat gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tatbikat kapsamında gelen ihbar üzerine arama kurtarma ve yangına müdahale ekipleri, senaryo gereği otoyolda meydana gelen kaza sonucunda iki aracın yandığı ve bir araçta yaralıların olduğu bilgisini aldı.

Olay yerine gelen ekipler, alev alev yanan araçları kısa bir süre içerisinde müdahale ederek söndürdü ve yanan araç içerisinde bulunan bir yaralı kurtarıldı.

Konya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Amiri Memiş Gezer, yapılan eğitimle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bolu İtfaiyesine eğitime geldiklerini ve şu ana kadar 22 ilde eğitim verdiklerini söyledi.

Gezer, Bolu'da 4 günlük bir eğitim çalışması yaptıklarını, bu kapsamda yangına müdahale esasları, araç, bina ve yüksek kat yangınlarına ve trafik kazalarına nasıl müdahale edilir konusunda eğitimler verdiklerini, eğitimin son gününde de bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etiketler: