Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YILMAZ MİLLİ OYUNCULARI AĞIRLADI

YILMAZ MİLLİ OYUNCULARI AĞIRLADI


Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımına Gölcük’te yemek düzenledi. Dünya Kupası hazırlıklarına Bolu’da devam eden Ampute Milli Takım oyuncuları dünya kupasını alıp, Bolu’ya getireceklerinin sözünü verdiler.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından,  Ampute Milli takımına Gölcük’te yemek düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı ve basın mensuplarının katıldığı yemeğin ardından, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a milliler tarafından imzalı forma hediye edildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Ampute Milli Takım kaptanı Osman Çakmak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“BOLU’DA KAMP YAPMALARI GURUR VERİCİ”

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı’nın Bolu’da kamp yapmasının gurur verici olduğunu söyleyen Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun spor kenti olacağını ve Avrupa takımlarının kamp yapmak için Bolu’ya geleceğini söyledi. Yılmaz: “Bolu için hep şunları ifade ettik; turizm kenti olacak, spor kenti olacak. Sporun her branşında kamp merkezi olacak. Ayrıca sağlık ve üniversite kenti olacak. Bolu hedefini bu şekilde koymuştu. Spor deyince, akan su Bolu’da duracak. Spor ile ilgili her federasyonda yoğun faaliyetler sürdürdüğümüzü biliyorsunuz. Sporun gelişmesi ve spor ile ilgili bütün faaliyetler turizme çıkıyor. Üniversite, sağlık ve sıcak su kaynaklarımızda turizmde birleşiyor. Spor ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamında Bolu ev sahipliği yapmak durumundadır. Ancak Belediyemiz küçük bir belediye ve imkanları da belli ama şükürler olsun ki Bolu insanlarıyla, çevresiyle, doğasıyla şuanda çok ciddi anlamda, sportif faaliyetlere ev sahipliği yapabilecek pozisyona doğru geliyor. Sporda da başarı deyince akla futbol geliyor. Futbolun dışındaki spor branşları pek ciddiye alınmaz gibi geliyor. Bolu’da bu sene 157 tane takımın kamp yaptığını söylemek istiyorum. Bu neden 300 olmasın? 300 olduğu zaman Avrupa takımları da gelmeye başlayacak, bunun alt yapısını kurmak durumundayız hep beraber. Bu konuda bizi öne çıkartacak, reklam edecek yapılara da ihtiyacımız var. Çok güzel, çok iyi olabilirsiniz ama bu sadece sizi bağlar. Bunu Türkiye’ye ve dünyaya da tanıtmanız için daha farklı argümanlara ihtiyacınız var” şeklinde konuştu.

“ONLAR TÜRKİYE’NİN GURURU”

Ampute Milli Takımımız oyuncularının her birinin kahraman olduğunu belirten Yılmaz: “Hocamız ve ekibimiz, Türkiye’nin gururu. Avrupa Şampiyonu olarak bize dünyada çok önemli bir itibar sağlamış ekibimiz bizim misafirimiz, kamplarını burada yapıyorlar. Amaçları ise dünya şampiyonu olmak. Böyle bir ekibi misafir etmenin onurunu yaşadık. Kaptanımız ile yaptığımız görüşmelerde kamp süresini biraz artırdık. Kaptanımız bir kamp daha yapmak istediklerini söylüyor, bende imkanlarımız doğrultusunda spora her türlü destek verdiğimizi söyledim. İmkanlarımızı aşan durumlar da ise o imkanı oluşturmak için çevreden destek alacağız. Türkiye’nin gururu olan, göğsümüzü kabartan ve hemen hemen her biri bir kahraman olan sporcularımızı, Bolu’da ağırlamak şerefini bize bahşettikleri için başta kaptanımız olmak üzere hocamıza ve idarecilere çok teşekkür ediyorum. Onlar gönlümüzün kahramanlarıdır, onlar için ne yapsak azdır. Aynı zamanda kaptanımız Osman Çakmak bir gazi. Bu ülkede, coğrafyamız gereği bir, iki göbek her ailede bir şehit ya da gazi vardır. Zaten şehitler ve gaziler diyarı olan bu ülkede hem gazi hem de Avrupa Şampiyonu olan takımın kaptanı. Bundan daha büyük bir nimet var mıdır? Şükrediyoruz ki gururumuz bizim yanımızda. Bizim için en büyük mutluluk bu tablonun oluşmasıdır. Bu tablonun oluşmasında, emeği geçen, işi yönlendiren, yöneten ve ısrarla takip eden kaptanımız Osman Çakmak’tan Allah razı olsun, ekibiyle beraber buradan hoş bir şekilde ayrılmasını sağlayabilirsek, görevimizi yaptığımıza inanacağız. Onların her başarısında, bizim payımız olduğu gururunu yaşatacaklarına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA KUPASINI BOLU’YA GETİRMEK BORCUMUZDUR”

Dünya Kupası hazırlıklarını Bolu’da yapan Ampute Milli Takımının kaptanı Osman Çakmak, Bolu’da gösterilen alakadan çok memnun kaldıklarını belirtirken, Dünya Kupasını alıp Bolu’ya getireceklerinin sözünü verdi. Çakmak: “Biz Avrupa Şampiyonu olduktan sonra hocalarımızın nezdinde ve 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın, engelli kardeşlerimiz için Ampute futbolun kurulmasında verdiği destekle bu seviyelere gelmemiz bizleri çok mutlu etti. Biz her zaman ülkemizi sevince boğmak istiyoruz. Sayın başkanımızın; ‘sizler bizim göğsümüzü kabarttınız, bir kampınız burada olsun’ diyerek bizi Bolu’ya davet etmesi üzerine, bizler de geldik, sayın valimiz ve başkanlarımızın ilgi alakasından memnun çok memnun olduk. Hava şartları ve iklimi tam bize göre bir yer. Hocalarımın nezdinde, ekibim adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim bu saatten sonra üzerimize düşen bir görev var, Bolu’da yapmış olduğumuz kampta başkanımızı biraz yorduk, hakkını helal etsin. Biz Avrupa Kupasından sonra Dünya Kupasını da alıp, Bolu’ya başkanımıza getireceğiz, bunun sözünü veriyoruz. İkinci kampı da bize verdiği için teşekkür ediyoruz. Bayram öncesi ekibimize bir bayram tatili gibi oldu. Tabi ki tatil yapmayacağız, Bolu’nun bol oksijeninden faydalanarak çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Etiketler: