Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASINDA

BOLU BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASINDA

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi yeni hizmet binasına taşınması hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz; “Belediye binası vatandaşlarımızın geldiğinde huzur bulacakları, kendilerine sahip çıkılan hizmetkâr bir yapı.  Her şey insanımız için. Projelerimiz tamamlandığında Bolu artık dünyada yaşanılabilir kentler arasında kendisini mimari anlamda da gösterebilecek” dedi.

Bolu Belediyesi’nin yeni hizmet binasına taşınma işlemleri büyük oranda tamamlandı. Vatandaşlara daha modern koşullarda, daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmayı hedefleyen Bolu Belediyesi’nde mevcut binadaki tüm müdürlükler ile makam katı, Bol-hizmet noktası ve su vezneleri kademeli olarak yeni binaya taşındı. Ayrıca fiziki yetersizlik nedeniyle bugüne kadar Kültür Park’ta hizmet veren İmar Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü de yakında yeni binada hizmet vermeye başlayacak.

Bolu Belediyesi yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte, tüm hizmetleri tek bir noktada buluşturdu. Temelleri daha önce atılan kurumsal yapıya yeni binayla birlikte geçiş yapan Bolu Belediyesi’nde vatandaşlar, ilgili işlemlerini giriş kattaki Bol-hizmet noktasından kolaylıkla, daha hızlı şekilde halledebilecekler.

“BU HAFTA YIKILIYOR”

Başkan Yılmaz, yeni belediye binasının güzel ve şık olmasının vatandaşlar tarafından daha çok ilgi çekebileceğini belirtti. Yılmaz; “Bolu belediye binasının inşaatı bitmedi. Ama Demokrasi Meydanını açmak için eski binamızı yıkmamız lazım. Şu an için boşalttık inşallah bu hafta içinde yıkım başlayacak. Yan taraftaki otelinde yıkılması lazım. Şehrin Demokrasi Meydanının rahatlaması son şeklinin verilmesi gerekiyor. Yeni belediye binası dışarıdan bakıldığı zaman belki güzel şık bir bina olması dolaysısıyla da milletin ilgisini çekebilir. Vatandaşlarımızda zaten buna layık” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE TEK BELEDİYE BOLU BELEDİYESİDİR”

Bütün birimlerin tek bir yere bağlı gibi çalıştığı “Türkiye’de tek belediye Bolu Belediyesidir” diyerek; “Bizim asıl yapmaya çalıştığımız kurumsal bir belediyeciliği oluşturmak. Bunun için bu binayı tasarlamaya çalıştık. Aşağıda bir bölüm yaptık. Bunun adına Halkla İlişkiler diyebilirsiniz. Oraya gelen bir vatandaş şahsen ve ya telefonla müracaat ettiğinde bütün işlerinin çözüldüğünü görecek. Belediyenin bütün birimlerinin oraya bağlı gibi çalıştığı Türkiye’de tek belediye Bolu Belediyesi olacak. Uzun yıllardır çalıştığımız üzerinde netice almak için baya bir gayret ettiğimiz bir alan. Vatandaş Bolu Belediyesine geldiğinde ona hitap ve gösterilen ilgiden memnun olarak işlerinin bittiğini görecek ve memnuniyetini ifade edecek. Ola ki her şeyi yapamayabiliriz o zamanda yapamayacağımızın da izahı kendisine yapılmış olacak.  Eğer zaman içerisinde de yapılacaksa ne zaman yapılacağını ve yapılıp yapılmadığının geri dönüşünün sağlandığı bir mekân olacak” şeklinde konuştu.

“FİNANS MERKEZİ ŞEHİRDE SON ŞEKLİNİ BULMUŞ OLACAK”

Alaaddin Yılmaz, demokrasi meydanının olduğu alanın bankaların finans merkezi haline geleceğini ifade ederek; “Gelecek belediyecilik anlamında bir sistemi oluşturuyoruz. Bu bina böyle bir bina. Bu binanın yanındaki ilave olarak devam eden kabası tamamlanmak üzere binanın ilavesi ise bizim eski binanın içine bir kısım giriyor. Yani bu binanın mütemmimin yapısı öteki binayı yıkmadan devam edemiyoruz. Hemen yan tarafta da yeni binanın ihalesi yapıldı. Müteahhit temel kazı çalışmasına başladı. O binada inşallah bu yılsonuna kadar şekillenir ve biterse o zaman belediyenin bulunduğu alanın gelecekteki son şekli de bitmiş olacak. Demokrasi meydanı diye adlandırdığımız alan ise olduğu gibi ortaya çıkmış olacak. O bölge ise inşallah finans sektörünün gelebileceği bir alan olsun istiyoruz. Yandaki yere de bankalar gelmeye başlayacak. Bankaların olduğu bir finans merkezi de şehirde son şeklini bulmuş olacak” değerlendirtmesinde bulundu.

“PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Yılmaz son olarak yeni projelerinin olduğunu ve bittiğinde bolunun dünyada yaşanılabilir kentler arasında olacağına dikkat çekerek; “Yukarı çarşının restorasyonu da devam ediyor. O da bittiği zaman şehrin bu bölgesi toparlanıyor. Hisar tepesi ile ilgili çalışmalarımız şu an proje anlamında görüşmeler devam ediyor. O tamamlandığı zaman Hisar tepesinden belediyeye kadar olan alana bitmiş olacak. Asıl üzerinde durduğumuz Pazar yeri projesi bunda sonra gelecek. Bunlar hep birbirini bağlayan projelerdir. Pazar yeri projesi Bakanlar kurulunun kararı ile kentsel dönüşüme soktuğumuz anda o da işleve girecek. Sonra da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği stadyumların olduğu yerler millet bahçesi olacak. O projemizde hazır. Dolayısıyla burası bittiğinde artık Bolu’nun çekirdeğinin gelecekteki son şekli verilmiş olacak. Böylelikle Bolu artık dünyada yaşanılabilir kentler arasında kendisini mimari anlamda da gösterebilecek. Ama belediye binası ise vatandaşlar geldiğinde huzur bulabilecekleri, kendilerine sahip çıkılan ve emirlerinde ve hizmetkar olan bir yapıyla karşılaştıkları bir alan olarak hizmet edecektir. Bütün amacımız o. Her şey insanımız için. Biz bu insanımıza ne kadar hizmet etsek onların hakkını ödeyemeyiz. Çünkü bu kadar zaman bütün belalara karşı koruyup kollayan halkımız. Onlardan Allah razı olsun. Onların emrindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: